Branko Kockica danas slavi 70. rođendan!

Kultna dječija emisija “Kocka, kocka, kockica” obilježila je djetinjstvo starijih generacija.

– Nikada više ne bih radio tu emisiju. To je naporno, a ja sam star. Mislim da djeca ništa ne gube zbog činjenice da televizije više ne emitiraju emisije poput onih koje sam stvarao. Ovi što su kao mali gledali moju emisiju sada su veliki, a među njima ima mnogo đubradi – rekao je jednom prilikom legendarni Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica.

Danas Branko Kockica danas slavi 70. rođendan (rođen 3. aprila 1946) …

Prošle je godine, za svoj 69. rođendan najavio da ide u penziju kada je igranje u predstavama u pitanju, a Pozorištance Puž u kojem je radio posljednjih godina je dječije pozorište. Osnovano je 1977. godine kao Putno Pozorištance Puž, a njihova prva predstava, “Brankov urnebes”, je imala je svoje prvo gostovanje u Zenici. Pozorište se danas nalazi u Beogradu.

branko1

Branko je davno za sobom ostavio bogatu televizijsku i filmsku karijeru.

– I prije “Kockice” sam napustio Atelje, dao otkaz. Htio sam svoje pozorište, nisu mi se sviđali komadi i predstave na repertoaru. Kad je o filmu riječ, nisam se povukao nego sam toliko zaigrao “Kockicu” i postao “tata-ta-tira”, da su me svi identifikovali sa tom emisijom. S druge strane, “Kockicu” sam i dobio zbog uloge Miše u “Užičkoj republici”, izjavio je nedavno Branko Kockica.

Prije tog kultnog filma, igrao je i u dva veoma popularna TV naslova: “Čovjek koji je bombardovao Beograd” i “Filip na konju”. Ali, kada je s najmlađima počeo “urnebes”, više se nazad nije ni moglo ni htjelo.

– Sve sam svoje želje ostvario. Napisao sam prije sedam godina knjigu za bivše male drugare, sada odrasle ljude. Zove se “Prizemljena sreća”. I nastaviću da je pišem. Tu su sabrani moji stavovi o sreći. Na koricama i stoji – “Priručnik za upotrebu života”…

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti