Bosnian Rainbows – art rock bend iz Teksasa

Bend se zove Bosnian Rainbows i dolazi ni više ni manje nego iz Teksasa!

Njihova koncertna energija je neupitna, a kao vođa benda nekako se ističe odlična Teri koja uz vokalne dionice odrađuje i dio zabavljanja publike, gotovo robotskim pokretima ili skakanjem sa stagea i plesanjem s publikom. Nedavno su nastupili i susjednoj Hrvatskoj, tačnije u Šibeniku na Terraneo Festivalu 2013.

Bend dolazi iz grada El Paso iz Teksasa, a čine ga Omar Rodriguez, Teri Gender Bender, Deantoni Parks i Nicci Kasper.

Ono što je nama naravno najzanimljivije je ime benda, a na tu temu vokal Teri kaže:

“Ime je više preuzeto metaforički i emotivno. Za mene znači energiju i mladost. Znam, mnogi će na prvu reći o čemu ti to pričaš, znaš li da je tamo bio rat i genocid, ali to je prošlo i u tome je sad ljepota, da se može uživati ponovno u svemu što život pruža. Bosnu smatram jednom od najljepših država na svijetu i kada pogledamo, gotovo svaka država na svijetu ima krvavu povijest, ali se treba okrenuti prema naprijed i gledati na ljepše stvari. Baš tu metafora dolazi do izražaja jer duge (rainbows) označavaju nešto lijepo.”

Basista Nicci Kasper dodaje: “U muzici uvijek imaš ljude s kojima odlično sarađuješ, ali i one s kojima nikako ne možeš sarađivati. Za to jednostavno treba postojati hemija, a ja mislim da mi stvarno imamo nevjerojatnu hemiju, uostalom znam da se to jako dobro vidi na stageu.”

Bend je nedavno izdao i svoj prvi album istoimenog naziva.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti