Bivši pilot mornarice: “Svjetlosna kugla se pojavila iznad atomske elektrane …”

Upadi NLO-a unutar lokacija sa atomskim/termonuklearnim naoružanjem/materijalom još od 1940-ih su detaljno opisani u hiljadama izvještaja deklasifikovanih od strane vazdušnih snaga, FBI-a, CIA-e.

Šta više, stotine veterana vojske SAD-a je javno progovorilo o svojoj uključenosti u jedan ili više incidenata.

Jedan od bivših poručnika mornarice SAD-a, Clarence R. “Bud” Clem, navodi kako je NLO nadgledao jednu od lokacija za proizvodnju plutonija u državi Washington tokom tri noći u januaru 1945. godine, to se desilo sedam mjeseci prije bombardiranja Hirošime i Nagasakija. Clem navodi kako je sa kolegama iz borbene eskadrile bio u potjeri za NLO-om sa Hellcat F6F borbenim avionom.

Istraživač Robert Hastings je o ovom incidentu prvi put saznao kada mu je Clem pisao 2009. godine, ali tek u decembru 2013. godine su novčana sredstva dozvolila da se intervju snimi i na video. Uređeni video od 4 minuta se može pogledati ispod:

U julu, 2014. godine, historičar Jan Aldrich je otkrio kako je njegova istraživačka grupa 1947 osigurala dokumente iz ere Drugog svjetskog rata, a koji se odnose na prelete “neidentificiranih aviona” preko Hanford područja. Jedan od njih, koji je datiran 23. januara, 1945. godine je bio namijenjen komandujućem generalu zračnih snaga u kojem stoji:
Zbog neidentificiranog aviona koji je letio iznad elektrane u Hanfordu tokom bar 3 noći, tokom prošlog mjeseca (ova satnija je bila uključena u skrivene projekte vojske i mornarice) ovo sjedište je zatražilo, oko deset dana prije, da prebace jednu bateriju svjetala za potragu iz Seattlea u elektranu u Pasco-u. Trinaesti mornarički distrikt je uredio da se prebace u mornaričku zračnu stanicu u Pasco-u radar i borbeni avioni koji bi pokušali da presretnu ovaj neidentificirani avion. Zračni prostor iznad Hanforda je i opasno i zabranjeno područje. Baterija sa svjetlima za potragu je bila postavljena još od 15. januara; jedan incident se desio nakon tog datuma u kojem je uspostavljen radarski kontakt u kojem je presretanje ponovo bilo neuspješno.

Ovdje imamo primjer službenog dokumenta koji navodi kako je neidentificirani avion letio iznad tajne elektrane za proizvodnju atomskog materijala u tri navrata tokom januara 1945. godine. Barem jedan od tih “aviona” je bio praćen na radaru i uspješno je uspio da izbjegne borbene avione mornarice SAD-a koji su bili poslani da ga presretnu.

Zaključak: deklasificirani vojni dokumenti su potvrdili događaje koje opisuje bivši pilot borbenih aviona Bud Clem. Nažalost, kada je Robert Hastings pokušao da obavijesti Clema o otkrivanju ovih dokumenata od strane Jana Aldricha u julu 2014. godine, doznao je da je Clem preminuo mjesec dana prije.

Izvor: strogopovjerljivo.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti