Bivši američki vojnik traži izvinjenje Pentagona: Godinama je trpio omalovažavanja i uvrede zbog tvrdnje da je vidio NLO

Otkako je američka vojska priznala da imaju susrete s NLO-ima te otkako je stigao razočaravajući izvještaj u američki Kongres, počeli su se javljati i oni koji su dugi niz godina trpili uvrede i podsmjeh zbog činjenice da su iste vidjeli

Kevin Day bivši je američki vojnik koji je prvi uočio sad već svima poznati takozvani Tic-Tac NLO tokom mornaričkih vježbi sad već daleke 2004. godine te on sad traži javno izvinjenje američkog ministarstva odbrane i američke mornarice zbog gomile uvreda i omalovažavanja koje je godinama doživljavao u vojsci.

Sve do 2017. godine bilo kakav spomen Tic-Tac NLO-a završio bi omalovažavanjem, no to se promijenilo nakon što je organizacija koja se bavi istraživanjem vanzemaljskog života, To The Stars Academy of Arts and Science, objavila snimak tog NLO-a, snimljen iz jednog od američkih ratnih aviona. Autentičnost snimka je ubrzo nakon toga potvrdio i sam Pentagon i otad se čitava priča mijenja.

Day je u objavi na svom Facebook profilu pojasnio kako je godinama bio glavni predmet sprdnje oficira rangiranih više od njega, dok ga je bivši nadređeni komandant jednom prilikom posve direktno upitao koji k**** je on to pušio?

Uzalud sam pokušavao pronaći nekoga, bilo koga, da me posluša. No svaki put kad bi pokušao opisati čemu smo svjedočili na jugu Kalifornije tokom TIC TAC-a, bio sam otvoreno ismijan. U to vrijeme moja zabrinutost bila je vezana isključivo za sigurnost leta zbog objekata za koje sam znao da su stvarni i neobjašnjivi i koji se nalaze u prostorima naših vježbi. Isto tako smatram ministarstvo odbrane i mornaricu direktno odgovornim za ono što sam ja zajedno s drugima prošao pokušavajući obavljati svoju dužnost i jednostavno pokušavajući obaviti posao za koji nas američki narod plaća da ga radimo … Zaslužujem zajedno s drugima formalno javno izvinjenje i nadoknadu za troškove koje sam imao zbog toga, napisao je Day u statusu na Facebooku.

Naglasio je kako ne postoje riječi kojima bi se mogao opisati osjećaj oslobođenja koji je imao nakon Pentagonovog službenog izvještaja o NLO-oima.

Kao što je već spomenuto, Tic-Tac NLO bio je taj koji je preokrenuo čitavu priču oko toga postoje li zaista objekti za koje ne postoje racionalna objašnjenja.

Jedan od četiri pilota koji su svjedočili tom NLO-u iz kokpita američkih ratnih aviona, David Fravor, detaljno je opisao u jednom podcast razgovoru s Lex Friedmanom kako je taj susret izgledao i šta su vidjeli. Riječ je o bivšem pilotu s besprijekornom vojnom službom čije svjedočanstvo zapravo niko nije niti u jednom trenutku doveo u pitanje.

No sve se to dogodilo nakon što je ranije spomenuta organizacija pustila u javnost snimke koje su upravo Fravor i njegovi kolege napravili tokom tog susreta sa i dalje posve nepoznatim i neobjašnjenim fenomenom.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti