Bio je oličenje zdravog života, a onda je UMRO: I to zato što je dnevno pio 2 pakovanja stvari KOJU SVI PIJEMO

Ljudi svakodnevno posežu za ovim pićem ni ne sluteći šta im ono radi organizmu.

dean3

Kada ste umorni i isrpljeni a morate da pregurate dan, najveća šansa je da ćete se uhvatiti za limenku energetskog pića u nadi da će sastojci u limenci odraditi svoje.

To je radio i Dean Wharmby, profesionalni bodibilder koji je bio oličenje zdravog života. Din je bio sjajan suprug, ali i sjajan sportista. Dnevno je unosio u sebe 10.000 kalorija, četiri puta više od preporučenog dnevnog unosa za muškarce, ali toliko je njemu bilo potrebno da bi održavao mišićnu masu. Jeo je zdrave stvari, a najviše piletinu, ribu i jaja. Sve je radio po pravilima osim jedne stvari – svakog dana pio je po dva energetska pića.

U prvo vrijeme, činilo se da mu ovi napici baš pomažu – bio je fokusiran pri vježbanju i nije bilo umora. A onda je Deanu dijagnosticiran rak, a on je odbio hemoterapiju i pokušao da se izliječi prirodnim putem.

I išlo mu je – rak se smanjivao i počeo da nestaje. Međutim, kada je Dean vidio ohrabrujuće rezultate, vratio se svojoj staroj lošoj navici ispijanja energetskih pića. Po drugi put dobio je rak jetre.

Ono što su ljekari zaključili jeste da su energetski napici uništili Deanovu jetru i potpomogli rast kancerogenih ćelija. Ovog puta bilo je kasno i za hemoterapiju i za prirodno liječenje. Dean je preminuo ostavivši za sobom ženu i kćerkicu.

dean4

ŠTA SU ZAPRAVO ENERGETSKI NAPICI?

Ovi napici nastali su u Japanu, i smišljeni su za sportiste ali i japanske biznismene koji važe za neumorne. Osamdesetih su počeli da se šire svijetom, i danas ih ima na svakom koraku. Prepuni su kofeina, taurina, B vitamina, niacina i guarane i iako se tvrde da su udar energije, zapravo su udarac po zdravlje. Niacin, odnosno vitamin B3 dokazano ima loš učinak na jetru.

ŠTA PITI UMJESTO NJIH?

Kokosova voda je sjajan izvor prirodnog šećera i elektrolita. Dobićete udar energije, ali ne po cijenu zdravlja vaše jetre. Pored nje, tu su i med, banane, đumbir i limun.

Izvor: healthy-holistic-living.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti