BiH postala regionalni lider u proizvodnji namještaja!

Završen je ovogodišnji Sajam namještaja u Kelnu, utisci su se polako slegli. Jedan od tri najveća sajma namještaja na svijetu trajao je sedmicu i svih tih dana vladala je gužva na bh. štandu.

– Baš je bilo posla, udarnički se radilo. Sve kompanije koje su izlagale na štandu Vanjskotrgovinske komore BiH, imale su dosta posla. Što se tiče naše kompanije, ostvarili smo dosta novih kontakata, ali nam je važnije da su naši stari kupci došli na Sajam i potvrdili daljnju saradnju, ali i najavili povećavanje narudžbi i broja proizvoda – kazao je Vedad Vražo, direktor kompanije “Bosnian Beech Bord”.

fair1

Na štandu VTKBiH bilo je osam kompanija i svi su, generalno, zadovoljni sajmom, na kojem su ostvarili nove kontakte.

– Četiri od ovih osam kompanija prvi put je bilo na ovom velikom sajmu, a četiri su ponovo izlagale, između kojih je i naša kompanija. Među te četiri nove kompanije, svi su baš prezadovoljni, imaju pozitivne utiske i ostvarili su dosta kontakata, a neki su napravili narudžbe i na samom Sajmu. I mi smo stekli dva nova kupca, dogovorena je saradnja i uzorci uskoro kreću iz BiH – naglasio je Vražo.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina definitivno postala regionalni lider u proizvodnji namještaja, a da je u Kelnu, pored ovih osam kompanija, bilo još sedam onih koje su samostalno izlagale.

fair2

– Bosna i Hercegovina definitivno postaje centar za proizvodnju namještaja koji se izvozi u zemlje Evropske unije. Sve više ljudi dolazi kod nas, jer prepoznaju kvalitet. Najviše kupaca je iz Evrope, a prvenstveno iz Holandije, Njemačke, Austrije, Francuske i Belgije. Bilo je kontakata i iz Grčke, Kipra, Turske, Ukrajine, Gruzije, Rumunije i Mađarske, iz pojedinih arapskih zemalja – pojasnio je Vražo. Smatra da kupce najviše privlači kvalitet bh. namještaja. Također, ulogu igra i cijena, jer smo povoljniji od država EU, zaključio je Vražo.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti