BIBLIJSKI DOKAZI: Da li je Ezekielovo viđenje “vatrenog točka” na nebu dokaz prvog zapisanog pojavljivanja NLO-a?

Ova ideja, poznata kao teorija drevnih astronauta, vidi Ezekielovu “viziju” Merkabe, ili kočija na točkovima, kao sliku svemirskog broda ili svemirskog šatla koji napredna vrsta koristi za svoja planetarna putovanja

Od mnogih biblijskim zapisima o neobičnim događajima, priča o Ezekielu je jedna od fascinantnijih, posebno kada se gleda kroz sočiva savremene tehnologije. Kada se biblijski tekstovi uopšte tumače kroz ovu perspektivu, pojavljuje se zanimljiva slika o mogućnosti da je naše drevne pretke zapravo posjećivala neka napredna rasa.

Erich von Däniken jedan je od najvećih zagovornika ove teorije, pružajući vrlo uvjerljiv argument za alternativno tumačenje Ezekielove knjige. On tvrdi da je njegova teorija čak preokrenula cjelokupnu tezu knjige NASA-inog naučnika čiji je cilj bio da opovrgne njegovu tvrdnju.

Sedamdesetih godina Däniken je pozvan na tajni razgovor u NASA-i gdje je upoznao Josefa F. Blumricha. Njih dvojica su razgovarali o Dänikenovoj drevnoj teoriji astronauta, naročito o ideji da je Ezekielova vizija u stvari bila svemirska letjelica. Ovaj razgovor naveo je Blumricha da opovrgne naoko apsurdnu teoriju svog sagovornika, pa je sproveo sopstveno istraživanje i započeo pisanje knjige. Međutim, Ezekiel je nesumnjivo opisivao naprednu svemirsku letjelicu.

Ezekiel opisuje viđenje kolica sa točkovima kako se spuštaju prema njemu s neba, upravljana bićima sa “likom čovjeka”.

Ezekielov opis sletanja kočija na točkovima zvuči umnogome poput opisa slijetanja svemirske letjelice. Oluja s vjetrom, bljesak munje i blistava svjetla podsjećaju na svemirsku letjelicu koja se spušta i diže prašinu u spektaklu koji niko prije nije vidio u tako primitivnom dobu. Ezekiel čak opisuje kako se vatra koja pokreće kočiju pojavljuje kao “užareni metal”.

“4 Pogledao sam i vidio kako vjetrometina izlazi sa sjevera – ogroman oblak sa blistavim munjama i okružen sjajnom svjetlošću. Središte vatre izgledalo je kao užareni metal, 5  a u vatri je bilo ono što je ličilo na četiri živa bića. Po izgledu su bili ljudski, 6  ali je svako od njih imao četiri lica i četiri krila. 7  Noge su im bile ravne; stopala su im bila poput teladi i blistala su kao polirana bronza. 8  Pod krilima na svoje četiri strane imali su ljudske ruke. Sva četvorica su imala lica i krila, 9  a krila jednog dodirivala su krila drugog. Svaki je išao pravo napred; nisu se okretali dok su se kretali.” – Ezekiel1

Potvrdni dokazi

Kroz čitav niz biblijskih priča, Kovčeg zavjeta predstavlja se kao artefakt od interesa za ovu teoriju. Ali to se pominje u Kebri Nagast, zapisu o hrišćanstvu u Etiopiji pod kraljem Salomonom, gde on vidi najviše relevantnosti. Ovdje se spominje da je bilo poznato da je kralj Solomon imao leteće mašine koje nisu pomenute u Bibliji, kao i posjedovanje toliko željene Arke.

U tim tekstovima se primjećuje da su se ljudi plašili Arke, jer je ona često ubijala one koji su bili u bliskom kontaktu s njom. Da li je to bilo zbog radioaktivnosti ili naelektrisanosti? Da li je Kovčeg zavjeta bio reaktor za plutonijum?

Erich von Däniken kaže da vjeruje da postoje i drugi biblijski stihovi koji se uklapaju u njegovu drevnu astronautsku teoriju, uključujući neke koji nagovještavaju slične ‘hramove’ ili područja slijetanja za svemirske letjelice, slično onoj koju je vidio Ezekiel.

Da li je ovo stvarni dokaz o postojanju drevnih astronauta ili samo maštovita teorija?

Izvor: alo.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti