Bavi se poljoprivredom i izradom jeans odjevnih predmeta

Zachary Myers živi u malom mjestu Centerburg, Ohio u SAD. Imanje na kome živi je preuredio i prilagodio svome biznisu, pa je tako od štale napravio radionicu. Unutar nje su dva stara Ford traktora, te police sa Singer šivaćim mašinama i koncima crvene, zelene i zlatne boje. Na ziduuredno poredani među različitim poljoprivrednim alatkama, su krojevi pantalona nacrtanih na papiru. U različitim oblicima i bojama na radnim stolovima se nalaze jeans odjevni predmeti.

Myers, čije su ruke su prekrivene tetovažama, sjedi za šivaćom mašinom pritišće njenu pedalu i na jeans prišiva etiketu sa svojim logo-om koji predstavlja kombinaciju njegove dvije strasti: šivenja i farmerskog posla. Svoj brand je nazvao Zace, a na etiketi je napisano:

Zace The Great Overall Company
The Finest Most Durable American Indigo Goods

Myers (36) se bavi poljoprivredom preko dana i šivenjem jeansa noću. On je hrabar primjer diverzifikacije, održivosti i inovativnosti po principu uradi sam. On je shvatio potrebu farmera za odjećom koja može izdržati naporne poljoprivredne poslove, pa je stvorio liniju odjevnih predmeta namijenjenih prije svega njima. Često radi do kasno u noć uz svjetlo petrolejke i šolju jake kafe, a kaže da su njegova inspiracija Levi Strauss farmerke

Mojoj generaciji je toliko dosadio način na koji su neke skorašnje modne industrije u ovoj zemlji dizajnirale i pravile raznorazne stvari, pa smo odlučili da stvar uzmemo u svoje ruke“, kaže on. A ne postoji ništa što je više američko nego jeans.”

Ispočetka, Myers je sav posao krojenja i šivanja radio sam. No narudžbe su počele pristizati iz cijelog svijeta, priča o njemu i njegovoj odjeći se širila od farmera do farmera, a zatim i do rudara, slikara, umjetnika, muzičara, surfera. Tražeći pomoć za svoj rastući biznis, on je zaposlio tri lokalne amiške porodice, pretvarajući njihove stare, poluprazne štale u šivaće radionice. Električne mašine za šivenje je adaptirao za manuelnu upotrebu kako bi ih prilagodio Amišima i njihovom načinu rada i života

Danas na zalihi ima oko 5.000 različitih odjevnih predmeta, a narudžbe dobija zahvaljujući preporukama “od usta do usta” te putem Instagrama i Facebooka. Njegova “modna farmerska odjeća” se prodaje po cijenama od $40  do $279.

zac

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti