Američki tinejdžeri u bosanskim porodicama

Prvi put u historiji Youth Leadership programa, programa koji finansira američko Ministarstvo vanjskih poslova, američki tinejdžeri borave u studijskoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Osamnaest učenika i dva nastavnika iz različitih javnih srednjih škola iz New Yorka borave u BiH od 26. juna do 19. jula. Tokom boravka učenici će posjetiti Sarajevo, Mostar, Banju Luku, Prijedor i Sanski Most, gdje će učestvovati u radionicama, kulturnim i obrazovnim aktivnostima i sastati se sa lokalnim liderima i aktivistima.

Većinu svoga vremena provest će u Sanskom Mostu, gdje će živjeti u porodicama domaćina i sa svojim bh. kolegama učestvovati u dijalogu i raditi na projektima od značaja za lokalne zajednice.

Učenici će volontirati u raznim projektima u zajednicama u kojima budu boravili, uključujući i projekte koji će koristiti društvene mreže kako bi doprinijeli unapređenju dijaloga i izgradnje zajedništva u zajednicama. Cilj projekta je ohrabriti učenike da razmisle o ulozi koju mogu igrati u kreiranju pozitivnih promjena i na koji način mogu koristiti tehnologije i društvene mreže da podijele svoje mišljenje.

Interalni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti