Američki oficiri otkrili: “NLO u obliku diska je presreo naš nuklearni projektil i onesposobio ga laserskim zracima!”

Penzionisni oficiri američkih vazduhoplovnih snaga, poručnik Bob Jacobs i major Florenze Mansmann tvrde da američka vojska posjeduje videosnimak iz 1964. na kojem se vidi kako je NLO onesposobio nuklearnu bojevu glavu tokom rutinskog testiranja.

Kažu da su pogledali snimak incidenta prije nego što je traka misteriozno nestala. Prema njihovim riječima, letjelica u obliku tanjira kružila je oko nenaoružane lažne bojeve glave nedugo nakon što se odvojila od interkontinentalnog balističkog projektila Atlas.

NLO je potom ispalio četiri zrake svjetla na bojevu glavu i tako je onesposobio. Jacobs i Mansmnn bili su dio tima odgovornog za snimanje probnih lansiranja projektila u Kaliforniji s opremom za teleskopsko fotografisanje i videografiju.

Oficiri tvrde da su dva dana poslije dva agenta CIA-e u civilu oduzela snimak i zatražila od njih da se zakunu na čuvanje tajne.

Navodni incident dogodio se 15. septembra 1964., ali je nedavno dospio u javnost jer ga je istraživao autor Robert Hastings.

Poznati bivši američki obavještajac Luis Elizondo takođe tvrdi da snimak postoji te da ga je vidio. On tvrdi da je bio bivši direktor Pentagonovog Programa za naprednu identifikaciju svemirskih prijetnji (AATIP) za proučavanje NLO-a te da je bio uključen u nekoliko visokoprofilnih curenja vojnih snimaka koji navodno prikazuju NLO-e.

Prema Elizondu, Jacobs je 1960-ih bio zadužen za vojnu teleskopsku fotografsku lokaciju u Big Suru u Kaliforniji, koja je snimala projektil kako leti nekoliko hiljada km/h u planiranoj putanji iznad Tihog okeana.

U to vrijeme Mansmann je bio glavni analitičar fotografija u bazi vazduhoplovnih snaga Vandenberg u okrugu Santa Barbara.

Opis incidenta

Letjelica, koja je slučajno snimljena, bila je kupolasta i u obliku diska.

“Bio je to klasični disk, središte je izgledalo kao uzdignuti mjehurić … cijeli donji dio tanjira je svijetlio i činilo se da se polako okreće. U trenutku ispuštanja snopa objekt se okrenuo da bude u poziciji za pucanje s platforme, ali opet, to bi mogla biti moja vlastita pretpostavka jer sam bio u vazdušnoj borbi”, napisao je Mansmann o incidentu 1983. godine.

Četrdeset godina poslije, istražilac američkog Senata rekao je Hastingsu da je Elizondo potvrdio ovaj opis u službenom intervjuu prošle godine.

Grafička rekonstrukcija onoga što se dogodilo u videu iz 1964. kada je NLO navodno presreo raketu Atlas iznad Tihog okeana

Iako su skeptici odbacili te tvrdnje, čini se da se Hastingsov novi izvještaj podudara s Elizondovim sjećanjem na video.

Kad su istražioci otišli potražiti DVD snimak videa, gdje im je Elizondo rekao da se nalazi, nije ga bilo, izjavioo je Hastings.

Cijeli slučaj zasad ostaje nerazriješen.

Izvor: hr.sott.net/dnevno.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti