Ako vaša maca radi ovih 6 stvari, budite sigurni da vas voli

Brojne su predrasude o mačkama. Jedna od njih je da su mace hladne i bezosjećajne te da zapravo ne vole svoje vlasnike. Svako ko ima macu zna da to nije istina i da nas ove divne životinje vole na svoj način.

1. Lizanje

Vaša koža je ugodno slana, no to nije jedini razlog zašto vas tu i tamo vaša mačka voli liznuti. Osim što se tako dotjeruju, ovim načinom mačke stvaraju i bliske veze, baš kao što majka radi sa svojim mačićima.

2. Predenje

Mačke predu kako bi pokazale razne osjećaje, a najčešće je to znak pokazivanja prijateljske nastrojenosti i ljubaznosti. Mačke i njihovi mačići takođe komuniciraju tako. Čak i ako vaša mačka prede s vama kako bi izrazila neugodne osjećaje, poput stresa, bolesti ili gladi, to je još uvijek dokaz da vas vaša mačka vidi kao važnu osobu koja joj može pomoći.

3. Otkrivanje trbuha

Kad se vaša mačka prevrne na leđa i pokaže vam svoj trbuščić, to je prikaz najdubljeg povjerenja. Kako? Zato što namjerno izlaže svoj ranjiv dio, ali vam poručuje da zna da je nećete povrijediti te da je uz vas sigurna. Takođe, to je i znak da želi malo pažnje. No pripazite, nemojte ovaj položaj mačke miješati s onim psećim, koji je ujedno i poziv za maženje. Neke mačke će vam samo htjeti pokazati trbuščić, no ne i poručiti da ga smijete dirati.

4. Trljanje

Kad vaša mačka krene gurati njuškicu u vaše lice ili se njome trljati u neko drugo mjesto na vašem tijelu, to je vrlo siguran znak mačje ljubavi. Tako mačka obilježava mirisom svoju teritoriju te vam poručuje da ste vi sad njeni i neko kome može vjerovati.

5. Spava s vama

Iako ima svoj udobni krevetić, ona svaku veče spava u vašem. Ona želi spavati s vama iz istog razloga zašto vas često slijedi po stanu: vi ste joj najvažnija osoba na svijetu i želi biti blizu vas kad god je to moguće.

6. Gnječenje šapama

Svi vlasnici znaju o čemu govorimo: o onome kad vas mačka počne blago gnječiti i grebati svojim šapicama. Mačke to rade jer su kad su bile mačići, to radile i svojim majkama kako bi stimulirale mlijeko u vrijeme hranjenja. Upravo zato, radi se o instinktu koji pokazuje duboku ljubav koju osjeća prema vama.

Izvor: hr.n1info.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti