‘A gdje je pečat?’: Nisu mu htjeli cariniti robu, onda je kopirao pečat dinastije Ming – i riješio problem

Šta reći …  domišljato, nema šta!

ming

Darko Vidić iz Srbije na Facebooku je opisao poprilično bizaran slučaj u kojem srbijanski carinici nisu htjeli cariniti robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo pečata, zbog čega je domišljati poduzetnik s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368. – 1644.) te ga zalijepio na fakturu, nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu.

“Sjedim s čovjekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije htio pustiti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. stoljeću.”

Objašnjenje ministarstva od prošle sedmice nije pomoglo.

Carinik je rekao, citiramo: ‘Neka ti Ana Brnabić carini’, napisao je Vidić te dodao kako je carina ‘jedan od najkorumpiranijih elemenata u Srbiji’ te da mogu ‘raditi šta hoće’.

“Čovjek šta će, ne može nabaviti pečat jer ga Kinez nema, nepismen i bahat carinik ne pušta, i on uzme i s interneta skine pečat Dinastije Ming i fotošopira ga na fakturu i carinik pusti. Srbija ludilo”, napisao je Vidić, inače osnivač i direktor Green Designa i “borac za 21. stoljeće”, te dodao kako će objaviti ime carinika javno kad ga sazna.

Njegov status postao je viralan te je izazvao mnogobrojne reakcije, a čini se kako se upravo zbog njega stvari pomalo mijenjaju.

ming2

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti