6 ukusnih koristi od konzumacije meda

O opasnostima konzumiranja šećera se toliko priča da mnogi ljudi pogrešno misle da je sve slatko ujedno i loše za vaše tijelo. Dok je rafinirani šećer doista štetan, ako ne i toksičan, priroda pruža predivan niz ukusnih šećera koje ćete naći u voću, povrću i medu koji hrane tijelo i promoviraju dobro zdravlje.

Kada se radi o medu, on je jedan od najjednostavnijih, a s druge strane najučinkovitijih načina  za poboljšanje zdravlja.

Slijedi 6 ukusnih načina kojima med može pozitivno uticati na vaš organizam.

1. Jačanje imunog sistema

Prirodni, organski med obiluje s vitaminima, mineralima i enzimima koji štite organizam od bakterija i jačaju imuni sistem.  Simptomi prehlade i gripe, kao što su kašalj, upala grla i zagušenje nestaju kada se u “terapiju” uključi med.

2. Pomaže kod mršavljenja

Pijenje tople vode s limunom i medom ujutro na prazan želudacje glavna komponenta svakog programa detoksikacije. Na taj način na dnevnoj bazi se čisti vaša jetra, uklanjaju toksini, te ispiru masti iz tijela.     

3. Smanjenje rizika od bolesti srca

Med pomiješan sa cimetom je dokazano dobar prirodni lijek za revitalizaciju arterija i vena srca i smanjenje nivoa holesterola u krvi i do 10%.                   

4. Ublažava probavne smetnje

One koji pate od lošeg varenja, antiseptička svojstva meda će osloboditi kiselosti u želucu i ublažiti probavu. Med također neutralizira gasove, postaje ultimativni način za smirenje vašeg želuca kada je u pitanju prejedanje.

5. Jača nivo tjelesne energije

Prirodni šećeri u medu pružaju zdrav izvor kalorija i energije za tijelo. Plus, korištenje meda za energetski poticaj takođe odgovara ljudskom tijelu koje ima urođenu potrebu za nečim slatkim.

6. Pročišćava vašu kožu

Zbog svojih anti-mikrobnih i antigljivičnih svojstava, med je najbolji organski proizvod za njegu kože. Nanesite malo prirodnog, organskog meda direktno na mrlje na vašoj koži kako bi ona upila njegova ljekovita svojstva preko noći. Saperite ga u jutarnjim satima, a nakon redovne upotrebe svakog jutra budit ćete se sa čistom kožom!

Integralni članak pročitajte na: http://talk-for.com

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti