5 tajnih misija na Mjesec (VIDEO)

Misije na Mjesec jedna su od stvari koje izazivaju najviše zanimanja teorija zavjere od samog početka i glasina da je prvo slijetanje na Mjesec zapravo bilo lažirano i snimljeno u studiju. Nakon desetljeća špekulacija, vatru je dodatno potpirila navodna izjava Stanleya Kubricka prije smrti da je upravo on režirao poznate scene s “Mjeseca”.

Na stranu teorije zavjere koje tvrde da je Mjesec vještački, hologram i još par sličnih, tokom godina polako su izranjali dokumenti koji su naveli analitičare na možda još i luđu priču – ljudi ne samo da su sletali na Mjesec, već su tamo vodili i još vode rat s nacistima ili vanzemaljcima.

Naravno, to podrazumijeva cijeli niz tajnih misija povezanih s Mjesecom u organizaciji CIA-e i NASA-e, pa evo najpoznatijih:

5. Projekt A119 – još 1958. CIA i US Air Force predložili su niz misija kojima bi cilj bio postavljanje nuklearne bombe na Mjesec?! Razlog – rusko lansiranje Sputnika koji je Amerikancima utjerao strah u kosti.

4. Krađa svemirskog broda – misija nema izravnu vezu s Mjesecom, no CIA je odabrana za pokušaj krađe Lunika, ruskog svemirskog broda koji je u tom trenutku bio daleko napredniji od svega što su SAD imale. Krađa nije izvedena, no Lunik je u Meksiku uspješno otet preko noći, rastavljen, snimljen i analiziran, te ujutro vraćen na izložbu bez da je iko primjetio.

3. Projekt Horizon – još jedna studija za koju se tvrdi da je ostala samo na analizama mogućnosti izgradnje stalne baze na Mjesecu koja bi špijunirala cijelu Zemlju … naravno, ne baš ako pitate teoretičare zavjera.

2. ELINT – projekt koji se nastavlja nakon gašenja Horizona, a temelji se na špijuniranju ruskih komunikacija koje se odbijaju od Mjeseca.

1. Tamna strana Mjeseca – tu ima toliko toga da je teško i nabrojati, pa radije pogledajte cijeli video:

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti