5 načina za pronalazak idealnog partnera

Savršen partner je nekim ljudima nedostižan, no ne zato što nisu dovoljno dobri ili lijepi,, već zbog toga što nisu sredili odnose u svojoj glavi i postavili prioritete na pravi način.

partner

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u potrazi za najboljom osobom za sebe:

Budite otvoreni – ukoliko vam osobe suprotnog pola pristupe ili pokušaju ostvariti komunikaciju s vama, pokušajte biti otvoreni i nemojte odbacivati takvu mogućnost zbog straha od neuspjeha.

Ponekad će biti riječ samo o neverbalnoj komunikaciji, pa se potrudite takve znakove prepoznati i odgovoriti na njih ukoliko ste zainteresovani.

Takođe, ne morate se bojati uspostaviti prvi kontakt. Vjerovatno je i suprotnoj strani jednako teško kao i vama, a uz to, uistinu nemate šta za izgubiti.

Definišite sebe, ali i kvalitete koje tražite kod partnera – prije upuštanja u bilo kakve odnose, veoma je važno upoznati sebe. Ovo prvenstveno uključuje osvještavanje svojih potreba, a samim time i kvaliteta koje su nam bitne kod suprotnog pola.

Definišite sve osobine koje određuju vašeg idealnog partnera, ali ih pritom rangirajte prema stepenu kompromisa na koji ste spremni pristati kada je riječ o svakoj od njih.

Ubrzo će slika o ´pravoj osobi´ biti puno jasnija, no zapamtite, u stvarnosti vas može privući osoba dijametralno suprotna svemu što ste očekivali.

Ako do toga i dođe, bit će korisno znati na koje ste kompromise spremni pristati, a da pritom ne budete nesretni.

Nađite hobi – ovaj korak ne samo da nam omogućuje da se osjećamo bolje, već je to i odličan način za sklapanje novih poznanstava s osobama koje imaju slične interese, što može biti odličan temelj za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Osim toga, kurs plesa, npr. sigurno je dobar način za ostvarivanje prvog kontakta, a možda i stvaranje prvih iskrica.

Napravite vremena u rasporedu kako biste odvojili vremena za sebe, a istovremeno stvorili mogućnost za sklapanje novih poznanstava. Poslovne obaveze nisu izgovor.

Nastojite kod sebe jačati osobine koje ste definisali kao ključne kod izbora partnera – ovaj korak vam može pomoći kako biste našli zajednički jezik s osobama koje pridaju jednaku pažnju istim vrijednostima. Premda se suprotnosti često privlače, ovakvi odnosi u stvarnosti najčešće puno bolje funkcionišu.

Takođe, ukoliko sami budete u vezu ulagali onoliko koliko očekujete od partnera sigurno ćete postaviti dobre temelje za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Radite na sebi – vjerovatno biste željeli da vaš budući partner bude pozitivan, pun samopouzdanja i siguran u sebe, stoga biste prvenstveno trebali uložiti napore da i sami budete takvi. Učinite sve što možete da biste bili ispunjeni i zadovoljni, čime ćete postići da se i drugi osjećaju dobro u vašem društvu.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti