3 super trika kako ventilator pretvoriti u klimu – brzo i lako

Ako nemate klima uređaj u svom domu – ne očajavajte! Postoje tri fantastična načina kako da obični ventilator rashladi prostor, odnosno stvori temperaturu ugodnu za život.

Jednostavno je i jeftino, a u kući će biti ugodno boraviti danju i spavati noću. Ovo su tri genijalna načina kako ćete svoj ventilator pretvoriti u klima uređaj:

  • Kockice leda Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Dok ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak.To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.
  • Zaleđena voda Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
  • Led i ručnik Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špahom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

Izvor: 24sata.hr

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti