3 stvari koje odmah morate izbaciti iz kuće

Ma koliko vi mislili da nije loše spremiti nešto “za svaki slučaj” i “nikad ne znaš”, ove tri stvari morate baciti – odmah

things

Stare stvari nisu nešto što bi trebali imati po kući – ne samo da je čine ružnijom (dobro, ne antikviteti, naravno …), a uz to mogu biti izuzetno opasne za vaše zdravlje.

Stoga, ma koliko vi mislili da nije loše spremiti nešto “za svaki slučaj” i “nikad ne znaš”, ove tri stvari morate baciti – odmah!

Lijekovi – iako im je primarna funkcija čuvanje našeg zdravlja ili nas pak izliječe od raznih bolesti, stari lijekovi iz naše kućne apoteke mogu postati opasni. Naime, prosječan rok trajanja lijekova je oko godinu dana. Sve iznad toga umanjuje njihov učinak ili čak, u nekim slučajevima može postati i opasno za zdravlje. Isto važi i za ljekove koji nisu u svom originalnom pakovanju.

Stara kozmetika – pravilo je vrlo jednostavno: ako je stara, suha ili je ne planirate koristiti, bacite je bez razmišljanja. I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera, maskare i tuša za oči vremenom počinju razvijati bakterije, sjenila i rumenila nakon isteka roka više nisu postojani na koži i nemaju isti učinak.

Stare četke i spužve za tuširanje – stvari koje koristite kako bi oprali tijelo mogu biti najprljaviji predmeti u vašoj kući. To se naravno odnosi na krpice, spužvice ili četke za tuširanje koje iznova koristite predugo. Naime, bakterije se najbrže razvijaju na vlažnim mjestima, a dlačice ili vlakna spužvice za tuširanje kao stvorene su za razmnožavanje bakterija.

Nema čekanja – bacajte!

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti