3 napitka za regulisanje hormona, koje žene treba da piju svakog dana

Kada razmišljate o hormonskom zdravlju, šta vam prvo pada na pamet? Tablete? Ne bi trebalo, jer postoje efikasna prirodna sredstva.

napi

Tema uravnoteženog hormonskog zdravlja s godinama postaje sve aktuelnija. Dolaze na red skupi lijekovi i beskrajne konsultacije s ginekologom. Odmah pokušajte da spriječite potrebu za lijekovima koji regulišu hormonske promjene, do kojih dolazi vremenom!

Ovo su tri prirodna recepta koji stabilizuju lučenje hormona

Topla voda s limunom

napi1

Topla voda s limunom doprinosi smanjivanju težine, uklanja toksine iz organizma, poboljšava imunitet, stanje kože i varenje. Razlog tome je što limun utiče na hormon sitosti – leptin. Ukoliko leptin nije u ravnoteži, tijelo počinje da stvara masne naslage. Limun pomaže da se izbjegne dehidratacija i poboljšava varenje.

♦ Recept je veoma jednostavan: iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Jutro će vam bolje početi uz ovaj napitak.

Čaj od listova maline

napi2

Listovi maline se od davnina koriste za ojačavanje mišića materice. Naučna istraživanja potvrdila su da ova biljka blagotvorno utiče na rad hormona. Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, nemaju teškoća prilikom porođaja.

♦ Recept je takođe jednostavan: prelijte jednu supenu kašiku listova maline (mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nemojte piti pred spavanje, već bolje tokom dana.

Zlatno mlijeko

napi33

Zlatno mlijeko poboljšava imunitet i dovodi u ravnotežu nivo hormona u organizmu. Ovaj napitak zagrijava, osvježava i umiruje. Sastoji se od kurkume, kokosovog ulja i zaslađivača, koji čine korisnu kombinaciju za regulisanje hormona i uopšte blagotvorno utiče na organizam.

Kurkuma se smatra aktivnim začinom, koji poboljšava cirkulaciju i metabolizam estrogena.

♦ Recept: u 200 ml vrućeg mlijeka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, po ukusu. Ovaj napitak je bolje piti uveče.

Preporučujemo da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlijekom.

Izvor: uspesnazena.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti