10 PRAVILA DA UVIJEK IMATE NOVCA: Evo kako će vam se novčanik stalno biti pun!

U današnje vrijeme većini je glavni problem u životu novac, a mi vam dajemo pravila po kojima možda i uspijete da zadržite nešto u novčaniku.

1. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu.

Povišicu treba da tražite u srijedu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu vjerovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije s parama koje obavljate uveče ili noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način.

2. Plata treba da prenoći.

Da bi novac koji ste zaradili volio vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijedan dinar. Cijela suma trebalo bi, po vjerovanju, da prenoći u vašem domu.

3. Šta se ne pozajmljuje komšijama …

Ne valja pozajmljivati komšiluku hljeb ili so jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

money1

4. Kućna pravila za pun budžet.

Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

5. Kada džepovi donose novac.

Džepove odjeće koja visi u ormaru napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscjepane džepove ili otpalu dugmad.

6. Staro vjerovanje o metlama.

Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

7. Napravite trougao od 10 maraka.

U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu od 10 maraka savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i sretna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čovjeka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

money2

8. Čuvajte kovanice.

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

9. Ne kradite tuđu sreću.

Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili pocijepane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podijelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

10. Čuvajte krupnu novčanicu.

U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti