Velika ex Yu zvijezda otkriva tajnu svoga uspjeha: “Kada pišem nove pjesme suzdržavam se od se*sa!”

U razgovoru za dnevni list “Srpski Telegraf” poznati bosanskohercegovački kantautor i pjevač Dino Merlin je izjavio da u periodima kada se posveti pravljenju novog albuma i novih pjesama sva zadovoljstva stavlja po strani, pa čak ne upražnjava ni seks.

– Kada spremam novi album, potpuno se tome posvetim. Ne jedem, ne vodim ljubav, ne izlazim iz kuće. To je ono što je najbitnije, ja volim ono što radim i to radim više od 30 godina. Drago mi je da to publika prepoznaje – rekao je Merlin, i istakao kako smatra da je muzika ono što sprečava sukobe i stvara mir, i da jedino muzika može da održi zajedništvo svih naroda na Balkanu.

– Markes je u knjizi ‘Živjeti da bi se pripovijedalo’ rekao: “Ako možeš živjeti bez pisanja, nemoj pisati.” Upravo tako. Ta vrsta pristupa je nužna da bi to šta radite bilo kvalitetno i smisleno. Takav pristup je garant iskrenosti jer je stvaranje nasušna potreba bez koje čovjek ne bi bio to što jeste. U mom slučaju pisanje pjesama je proces koji nikada ne prestaje – dodaje na kraju Merlin.

Edin Dervišhalidović alijas Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu. Osnivač je grupe “Merlin” (1983). Prvu ploču “Kokuzna vremena” grupa “Merlin” je izdala 1985. godine.

merlin4

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti