Lufthansa avioni u znaku Oktoberfesta

U znaku proslave svima omiljenog bavarskog Oktoberfesta, posade njemačkog avio prevoznika Lufthansa će na određenim letovima iz Münchena ove jeseni biti obučene u tradicionalnu bavarsku nošnju. Ova tradicija Lufthansa-e postoji više od pola stoljeća (od 1957, da budemo precizni), a sretni putnici na letovima za Peking, Sao Paolo i Mexico City će uživati u društvu i usluzi 12 stjuardesa u ovom neobičnom izdanju.

Tradicionalne bavarske haljine koje će nositi stjuardese (u žutim, plavim i bijelim Lufthansa bojama) su malo više konzervativne, ali i definitivno skrojene sa više ukusa (a pri tome još uvijek veoma privlačne). S druge strane, muški dio posade će nositi kratke hlače i prsluke.

Zapravo, Oktoberfest iskustvo će za putnike započeti i prije polijetanja u prijemnim prostorijama ove avio kompanije, gdje će putnici biti usluženi sa ukusnim perecama, sirom, mesnim specijalitetima i tradicionalnom štrudlom od jabuka. U toku leta, putnici prve klase će čak biti usluženi i gurmanskom patkom i poznatim Kaiserschmarrn palačinkama.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti