Znate li šta je ‘uslovna kafa’? Ovaj mali gest humanosti bi trebali čim prije početi praktikovati i kod nas!

U posljednje vrijeme sve više kafea širom svijeta usvaja trend pod nazivom “uslovna kafa”.

kafa

Riječ je o tome da pored svog espresa ili kapućina, ljubitelji kafe mogu poručiti i platiti još jednu kafu, ali će ona biti dostupna nekome ko sebi ovaj topli napitak ne može da priušti.

Vi platite, recimo, jednu kafu više, a neko ko nema dovoljno novca, moći će da iskoristi vašu velikodušnost i dobije besplatnu kafu. Trend uslovne kafe započeo je u Napulju u Italiji, a nakon ove države, proširio se i po Bugarskoj, a kasnije, zahvaljujući društvenim mrežama i po cijelom svijetu. Do sada se oko 150 britanskih kafića prijavilo da bude dio ovog programa, a postoje indicije da će im se pridružiti i lanac Costa Coffee.

Ovaj trend preplavio je društvene mreže i u našoj državi i bilo bi dobro da zaživi, jer posljedni podaci govore da većina građana BiH živi u zoni siromaštva, apsolutnog ili relativnog. Zvanična statistika pokazuje da je većina radnika i skoro svi penzioneri u zoni siromaštva, a kada se ovome dodaju nezaposleni, kao i primaoci socijalne pomoći dobije se potpuna socijalna slika u zemlji.

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti