ŽIVOT JEDNOG ŠEIKA: Nećete vjerovati kakve on fotke ima na svom Instagramu

Jasim Ali Salim trgovac je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otac četvoro djece i vlasnik utočišta za divlje životinje. Na svom imanju u Ras al-Khaimahu ima preko 20 vrsta različitih divljih životinja, ali velike su mačke njegova najveća strast. Lavove, tigrove i pume je počeo spašavati iz različitih zooloških vrtova još prije 18 godina. Straha od njih uopšte nema, mnogi ga u šali nazivaju “šaptačem zvijerima”.

sheik2

Svoju ljubav prema životinjama rado otkriva na instagram profilu. Njegov je najomiljeniji lav izrazito svijetle dlake i plavih očiju. Jasim i plavooki lav su potpuno nerazdvojni. Na lava liježe, kao da je pitoma mačkica, a ne opasna životinja.

sheik3

“Prije sam morao voditi djecu u Sharjah i Dubai, ako sam im želio pokazati divlje životinje. Sada više ne moram, a otkako smo ga otvorili preko 25 hiljada ljudi došlo je posjetiti naš ZOO vrt”, rekao je svojevremeno za The National.

sheik4

Životinje koje završe u njegovom zoo vrtu, uglavnom su već pripitomljene. Zbog toga većina ne može biti reintegrirana u divljinu. Takav je slučaj sa hijenom i crnom panterom koje ima u vrtu.

sheik5

Jasimova djeca uživaju u njegovom hobiju, ali je njima pristup divljim životinjama, bez njegovog nadzora, strogo zabranjen. Srećom, na zoo imanju živi i malena čimpanza koja je prava maza.

Za vrućih dana, Jasim se okupa sa svojim lavovima i lavicama. Čovjek uopšte nema straha.

sheik6

Druga velika strast su mu ptice grabežljivice i konji, kako i dolikuje pravom Arapinu. Prizori s njegovog profila gotovo su nerealni.

Gospodin Salim veliki je protivnik trgovine divljim životinjama. Njegov ZOO vrt imao je, kaže, dosta ponuda od preprodavača, ali ih je sve odbio. “Međutim, prihvatit ću svaku zlostavljanu ili zanemarivanu životinju. Ove ostale, ni po koju cijenu”, rekao je.

sheik7

Sve životinje koje Salim ima na imanju njihovi su prijašnji vlasnici nabavili na crnom tržištu. Kada su postale preveliki teret, one koje su imale sreće, završile su u njegovim rukama.

sheik8

Zoo vrt finansira sam, iz vlastitih prihoda, samo za hranu, godišnje za životinje izdvoji oko 90.000 dolara. U to nisu uračunati zaposleni zoo parka, kojima je povjerio staranje nad životinjama, dok njega nema.

sheik9

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti