Žene bi prestala ‘boljeti glava’ da muškarci počnu raditi ovo …

Ljudi se u prosjeku seksaju 127 puta na godinu. Čak 41 posto žena spavanje je draže od seksa, a svaka šesta mašta o drugom jer je partner previše predvidljiv. No za to ima lijeka – a svodi se na malo mašte i truda

Seks od jedanput do triput na mjesec realnost je oženjenih parova, pokazuje statistika portala iVillage. Samo 21 posto parova aktivnije je od deset puta na mjesec – a devet posto ‘štrajka’ cijeli mjesec. Oko 20 posto ispitanica tvrdi kako se odlično zabavlja u krevetu zato što se suprug ne boji eksperimentiranja. Za oko 37 posto žena seks s partnerom omiljena je aktivnost, no 41 posto bi radije spavalo, 21 posto bi gledalo dobar film ili omiljenu seriju uz kokice, deset posto bi surfalo internetom, a pet posto bi uređivalo nokte.

Od predvidljivosti ‘boli glava’. Naravno, ako se ne radi o stvarnoj migreni, problem je lako utvrditi i najčešće se svodi na jednu riječ, a to je predvidljivost kao najveći ubojica libida. One ispitanice čije su intimne aktivnosti zapele u rutini mogu detaljno sve predvidjeti što će biti ponuđeno na seksualnome meniju. Već napamet znaju kada i kako. Kako je uzbuditi – svaki dan. Dvije su glavne komponente za poticanje partnera za seks. Prvo je započeti izvan spavaće sobe. Kad si date cijeli dan za ‘uključivanje’ partnera, za razliku od 15 minuta dok ste goli, imate puno veće šanse da će partnerica biti raspoložena. Druga stvar je usredotočiti se na intimu i emocionalnu povezanost. Držite se za ruke. Na dlanu vašeg partnera ima preko 40 tisuća živčanih završetaka. Ne bojte se nježno je uhvatiti dok šetate ulicom ili gledate film. Zagledajte se u oči. Pogled u oči može biti vrlo senzualan i sjajan je način za povećanje uzbuđenja. Zagrljaj. Sljedeći put kad budete s partnerom, grlite se dvadeset sekundi. Zagrljaji umiruju, povećavaju vezu i ne moraju dovesti do seksa. Šaljite zavodljive poruke tijekom dana. Umjesto da pokušavate zavesti partnericu tijekom nekoliko minuta, polako je zavodite tijekom dana. Nahranite njezine maštarije. Prema izvještaju u Journal of Sex Research, žene o seksu razmišljaju u prosjeku 19 puta dnevno. Prema anketi o zdravlju muškaraca, svaka treća žena ima na umu nešto što bih voljela pokušati u krevetu, ali se plaši tražiti to. Podignite krpu. Prema časopisu Journal of Family Issues, parovi koji zajedno čiste prijavljuju više zadovoljstva u vezi. Napravite seks post. Kažu da odsutnost jača želju. Po tom istom principu apstinencija može ojačati onu seksualnu. Stručnjaci kažu da kratkotrajna pauza od svih oblika seksa – uključujući masturbaciju – može pomoći i vama i vašem partneru da ponovno otkriju uzbuđenje ‘lova’.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti