ŽENA SA 7 DOKTORATA, 5 SINOVA I 2 KĆERKE: Ona je treća supruga katarskog emira, O NJENOJ LJEPOTI SVIJET PRIČA (FOTO)

Sheikha Moza bint Nasser je dama savršenog stila, supruga je katarskog emira i jedna od njegove tri žene.

moza1

Krase je elegancija, stil, sofisticiranost.

moza2

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je  devet godina nakon udaje.

moza3

Moza znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je  u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku  i razvoj zajednice i  raznih programa za pomoć djeci.

moza4

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena ima sedam  počasnih doktorata.

moza5

Ipak, njena najvažnija titula su svakako njena djeca. Ona ima petoricu sinova i dvije kćerke.

moza6

Svjetsku javnost privukla je svojim besprijekornim stilom.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladara, proglašen je za prijestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

moza7

Nju je Vogue uvrstio u pet najbolje odjevenih žena svijeta. Ona 365 dana u godini oblači odjeću visoke mode Chanel, Dior i slično …

moza8

Njena odjeća košta između 20 i 30 hiljada dolara po jednom odjevnom predmetu, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do 100. 000 dolara.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti