Zbog ovih 5 stvari ponos vam se zauvijek smanjuje: Prvu stvar sa liste radi većina muškaraca, ne sluteći šta im se sprema

Dok se većina muškaraca pita koja je dužina penisa “idealna” i kako ga povećati, rijetko kome prolazi kroz glavu mogućnost da se penis smanji, a to je zapravo moguće!

ere

Statistika kaže da je dužina prosječnog penisa u erekciji 14.7 cm, a sve ispod ove brojke naziva se mikropenisom. Međutim, ova brojka može da se smanji za čak dva i po centimetara iz više razloga. Na neke od njih nemoguće je uticati, ali na pojedine svakako možete!

Pušenje

Ako ste tražili motivaciju da konačno ostavite cigarete, evo je. Pojedini toksini koji se nalaze u cigaretama uništavaju krvne sudove u penisu, što ne samo da će vam skratiti penis, već ćete imati i problema sa erekcijom.

Lijekovi

Pojedini lijekovi, a naročito oni namijenjeni uklanjanju problema sa prostatom mogu da dovedu do smanjivanja penisa, a isto važi i za pojedine antidepresive i antipsihotike.

Starenje

Ovdje već nema lijeka. Kako vrijeme prolazi, tako se penis i testisi smanjuju.

Operacija prostate

Oko 70 odsto muškaraca koji su zbog tumora uklonili prostatu, doživjeli su i da im se penis smanji, a ljekari i dalje nemaju objašnjenje za ovaj fenomen.

Pejronijeva bolest

Kod ovog stanja, penis se prilikom erekcije savija, pa sama erekcija boli, zbog čega se krvni sudovi stiskaju, a penis smanjuje. Ova bolest može da bude izazvana povredom penisa, ali i genetski, a postoje i faktori rizika koji joj doprinose. Između ostalih to su pušenje, gojaznost, povišeni krvni pritisak, dugotrajna erektilna disfunkcija, poremećene masnoće u krvi i poremećaji ponašanja.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti