Za vrijeme rimskih ratova još u prvom vijeku pojavila se flota NLO

Prvi jevrejsko-rimski rat smatra se jednim od najupečatljivijih događaja u drevnoj istoriji.

Događaji koji su doveli do njega, kako su zabiležili istoričari tog vremena, uključujući i Tit Flavija Jozefa, još pomno analiziraju savremeni naučnici, s nekim novim interpretacijama koje otkrivaju šokantne detalje.

Opis “kola i trupe vojnika u oklopu” na nebu koji je dao Tit Flavije Jozef pred Prvi jevrejsko-rimski rat nedavno je pokrenuo pitanja analitičara sa portala “Antičko porijeklo” o tome da li je istoričar zabilježio ranu pojavu NLO-a.

“Pojavila se jedna sjajna i nevjerovatna pojava, kao iz bajke … a i događaji koji su ga pratili su značajne prirode da zaslužuju takve signale; jer su prije zalaska sunca, kola i trupe vojnika u oklopu viđene među oblacima … “, napisao je Flavije Jozef u knjizi “Ratovi Jevreja ili istorija razaranja Jerusalima”, koja datira iz 75 godine naše ere.

Istoričar, koji je kasnije nazvan “prorokom” rimskog cara Vespazijana, navodno je opisao događaje prije jevrejskog rata koji je inače trajao između 66. i 73. godine nove ere. Borba je obilježena vjerskom netolerancijom rimske vojske i uništavanjem hrama Jerusalima.

Međutim, prema riječima bivšeg naučnika NASA-e Ričarda Stotersa, neobičnost događaja nagovještava činjenicu da bi ono što je opisao Jozef moglo biti povezano i sa misterijom vezanom za NLO.

Jozef je u jednom pasusu u knjizi napisao i da su sveštenici koji su noću odlazili u unutrašnji hram naveli da su osjetili potres i čuli veliku buku.

Ti navodi mogli bi se tumačiti kao prvi snimak tuđinskih predmeta na nebu ili se jednostavno koristiti kao religijska interpretacija nadolazećih događaja.

Prvi jevrejsko-rimski rat bio je jedan od nekoliko jevrejskih pobuna protiv Rimskog carstva, što je rezultiralo razaranjem Jevrejskog hrama. Tit Flavije Jozef, koji je i sam rođen u Jerusalimu, u početku je bio jedan od mnogih koji se borio protiv Rimljana.

Međutim, tokom boravka u Rimu fascinirala ga je rimska kultura, a pošto je rimskom vojskovođi Vespazijanu prorekao da će postati car, što se i dogodilo, novi vadar ga je proglasio slobodnim građaninom i podigao u redove rimskih plemića.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti