Uspomene na ex Yu legende: Priča o Draganu Stojniću i njegovim kafanskim danima sa Mišom Janketićem i Zoranom Radmilovićem

“Znao sam da ću s njima da zaglavim cijelu noć – do zore”, rekao je svojevremeno legendarni pjevač.

Dragan Stojnić je bio jedan od najvećih šansonjera sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Važio je za pravog gospodina, a vodio je računa o svemu – izgledu, ponašanju na sceni, tekstovima pjesama koje je pjevao..

Pjesme kao što su “Bilo je tako lijepa”, “Vino i gitare”, “Maestro i violina”, “Jedan čovjek i jedna žena” i druge postale su bezvremeni hitovi. Sarađivao je sa brojnim legendama, kao što su Svetislav Sveta Vuković, Zdenko Runjić i drugi.

Družio se i sa drugim velikanima, kao što su glumci Miša Janketić i Zoran Radmilović.

– Obično sam se družio s ljudima koji su voljeli da sjednu, da popiju. Jer, prije koncerta uvijek je postojala neka mala tremica – pa sam, normalno, bio za šankom. Neke je čudila ta moja “ležernost”, ali je to meni bilo normalno, baš kao i druženje sa glumcima i novinarima, koje se pretvaralo u boemski način života … Profesija mi je bila takva da nisam kontinuirano radio. Išao sam na turneju deset dana, sljedećih deset bio sam slobodan, pa opet na put – rekao je u jednom intervjuu Dragan Stojnić i nastavio:

– Kad dođe pauza, ne znaš šta ćeš sa sobom! Onda čekaš podne kad društvo počne da se skuplja u kafani: prvo smo se nalazili u “Grmeču” i “Pod lipom”, kasnije smo prešli u “Sunce”, docnije smo se preselili u Skadarliju. Imali smo svoje oaze: tačno sam znao gdje ću sresti Mišu Janketića i Zorana Radmilovića, znao sam da ću s njima da zaglavim cijelu noć – do zore. Miša i Zoran bili su gameni. Voljeli su život, kafane, društvo, priče, piće. S njima je bilo prijatno, jer ako si sa pjevačem u društvu – samo se o poslu priča, a to je dosadno … – naveo je svojevremeno Stojnić.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti