Usain Bolt trenirao s fudbalerima Borussije iz Dortmunda

Jamajkanski sprinter i olimpijski prvak na 100 i 200 metara Usain Bolt izašao je juče na trening s ekipom njemačkog fudbalskog prvoligaša Borussije iz Dortmunda.

usain

Trening koji je vodio trener Dortmunda Peter Stoger, gledalo je oko 1.400 navijača, a najviše pažnje bilo je posvećeno upravo Boltu.

Najbrži čovjek svijeta, koji često iskazuje i svoju veliku ljubav prema fudbalu, najprije je odradio zagrijavanje, nakon čega je s Mariom Gotzeom i Nurijem Sahinom vježbao pasove.

Nakon toga je uslijedio i treneng na dva gola, gdje se Bolt kretao na poziciji napadača. Golovima koje je postigao glavom i udarcem iz penala izmamio je aplauze i oduševljenje gostiju koji su ga došli vidjeti.

Bolt je po završetku treninga fanovima dijelio autograme.

Trener “crno-žutih” Stoger nakon treninga je izjavio kako je Bolt talentovan za fudbal i kako se mnogo zabavlja na terenu.

“Jako je talentovan. No, ako želi biti na visokom nivou mora još mnogo raditi”, istakao je austrijski fudbalski stručnjak.

Mario Gotze je također izrazio zadovoljstvo zbog prilike da trenira zajedno s Boltom. Pohvalio ga je, te kazao kako se vrlo brzo uklopio u ekipu.

Usain Bolt je vlasnik osam olimpijskih zlatnih medalja, te 11 na svjetskim prvenstvima. Drži svjetske rekorde na 100 metara (9,58 sekundi) i na 200 metara (19,19 sekundi).

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti