URSULA I SABINA ERIKSSON: Kada su same, ove blizanke su sasvim normalne, ali kada ih spojite …

Dvije sasvim normalne žene – sestre blizanke, jednog su dana napravile neviđeni haos

Poznato je kako blizanci dijele posebnu vezu, onu koju naučnici često ne znaju objasniti. Dokumentovani su brojni slučajevi u kojima je jedan od blizanaca znao kad se drugom nešto loše dogodilo, onih u kojima su mogli komunicirati gotovo telepatski ili primjeri u kojima su blizanci istovremeno umrli.

No, ova priča ne nalikuje drugima – riječ je o blizankama koje su istovremeno i posve neobjašnjivo, potpuno poludile.

Švedske blizanke Ursula i Sabina Eriksson nisu imale nikakvu istoriju mentalnih bolesti u porodici niti sklonost tome prema vlastitom ponašanju, a obje su živjele urednim i zadovoljavajućim porodičnim životom.

No, jednog dana, Ursula je otputovala posjetiti svoju sestru i Irskoj, a ono što je uslijedilo bio je pomahnitali niz nasilja i zajedničkog ludila koji je rezultovao s nekoliko saobraćajnih nesreća, jednom žrtvom ubistva i grupom zbunjenih policajaca.

Sabina i Ursula su bile u Irskoj kad su, iz posve nepoznatih razloga, ušle u autobus te se zaputile prema Londonu bez da su ikome rekle o tome. Blizanke su se navodno ponašale kao huligani čija je sportska ekipa upravo izgubila, pa ih je vozač autobusa izbacio usred autoputa te im rekao da “prošeću”.

Učinile su upravo to – počele su hodati nasred autoceste, uopšte se ne obazirući na jureće automobile.

U jednom trenutku je naišla grupa policajaca koji su snimali prilog s TV ekipom BBC-a. Kamera je zabilježila svaki luđački trenutak koji je uslijedio. Iako video izgleda posve namješteno, kao holivudska scena, on to nije. Iza njega stoji stvarna osuda za ubistvo koja to dokazuje.

Kao što se može vidjeti u videu, policija je zadržala blizanke koje su se navodno smirile, dok Ursula nije odsprintala na autocestu se se bacila pod točkove automobila.

Policajci uopšte nisu imali vremena reagovati, a sekundama kasnije, Sabina je učinila istu stvar te ju je udario automobil.

No, ni to nije bio kraj. Uprkos cijeloj “auto me udario” situaciji, Sabina je ustala i napala policajce – a bio je potreban napor šest ljudi da je savladaju. Ursula je sa svoje strane bjesnila i vjerovatno bi učinila istu stvar, da joj, eto, nisu bile polomljene noge i druge stvari.

Poslije, Sabina se smirila te se ponašala normalno, pa su je policajci pustili kući drugi dan. To se pokazalo kao velika greška. Satima kasnije, ona je ubila čovjeka koji joj je ponudio smještaj, a poslije se bacila s mosta visokog 12 metara. Nekako je uspjela preživjeti te je osuđena na pet godina zatvora. Zašto samo pet? Jer advokati nisu imali problema s dokazivanjem njene neuračunljivosti.

No, ako je Sabina bila ta koja je luda, zašto je Ursula isto skočila na autocestu. U tijelima im nisu pronađeni tragovi alkohola, kao ni droge.

Prema psiholozima, jedno je logično – no i nategnuto objašnjenje. Nakon što je jedna od blizanki doživjela epizodu privremenog ludila, druga je navodno “inficirana” istim zbog njihove snažne veze. Iako su kasnije obje proglašene stabilnima, za pretpostaviti je kako više nisu veliki ljubitelji porodičnih okupljanja.

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti