UPOZORENJE! Ovaj LIJEK ne smijete PITI ukoliko ste prešli OVE GODINE!

Kako piše “HealthyDefinition”, britanski doktori upozoravaju ljude, naročito one koji imaju više od 40 godina, da ne koriste najčešće upotrebljavani analgetik – brufen.

lijek55

Naime, prema mišljenju stručnjaka, upotreba brufena ima više nuspojava nego dobrobiti! Štaviše, iako vrlo efikasno može da ukloni bol, brufen često može da izazove srčane bolesti.

Još 2005. godine Administracija za hranu i lijekove upozorila je ljude da upotreba brufena može da poveća rizik od kardiovaskularnih bolesti ili čak srčanog udara i različitih napada.

Takođe su istakli da se rizik od srčanih bolesti značajno povećava čak i kada ovaj analgetik koristite u kratkom vremenskom periodu. Naravno, što se duže koristi, rizik je veći, i ne samo kod ljudi koji već imaju srčanih problema, već i kod onih koji nikada nisu iskusili simptome.

lijek

Upotreba brufena naročito je štetna za ljude nakon četrdesete godine, kada se ovaj rizik enormno povećava, za čak 20 posto.

Ublažavanje bola na ovaj način nije vrijedno povećavanja rizika od srčanih bolesti, upozorili su stručnjaci i dodali da je bolje potražiti prirodno rješenje, koje će vam, pored analgetskog, pružiti još zdravstvenih benefita.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti