UDALA SAM SE TRUDNA: Kad sam vidjela s kim moj muž BROJI PARE na svadbi, znala sam da sljedi PAKAO!

Moja svadba počela je da gubi kompas već u startu, od lokacije gdje bi se proslavila svadba, pa preko brojanja novca iz koverti … Evo kako je sve počelo …

vjenca4

Sa restorana za 30 gostiju, što je mene vrlo radovalo jer je tako trebalo biti privatno sa porodicom, kumovima i najbližim prijateljima, došli smo do sale za 150 ljud! Lokacija Ada Ciganlija, blizina crkve, blizina većini gostiju iz Beograda. Počeću od toga da je dogovor bio između mene i supruga da gosti donose novac u koverti koliko god je ko u mogućnosti, koverat bi ubacili u kutiju koja bi se nalazila ispred mladenačkog stola.

Za mladenački sto je posjeo bivšu djevojku

Mladenački sto – tu sjede mlada i sa njene desne strane kuma, mladoženja i sa njegove lijeve strane kum. Svadba je tek na početku, čeka se matičarka. U međuvremenu, meni kaže suprug da će sjesti za mladenački sto njegov brat i njegova djevojka, a i kumu je došla bivša djevojka! Gdje svi da stanu, kakve djevojke, kakve bivše, donose stolice za mladenački sto, a mi sjedimo ovako – moja kuma, ja, mladoženja, a u centru stola su kum i njegova bivša. Dakle kum i bivša u centru, a ja, koja sam mlada, na kraju! Za mladinim stolom u centru sjedi druga djevojka u bijeloj haljini, a inače je nekulturno da neko drugi osim mlade nosi bijelo! Zatim, ja sam tad bila u 4. mjesecu trudnoće, stojim tako trudna i ispraćam goste dok je suprug otišao hitno u toalet i nije se više vratio.

Kad sam vidjela ko broji pare, nije mi bilo dobro

(Kad sam rekla da hoćemo pare, to je bio zajednički plan jer smo podstanari u 30 m² i nemamo mjesta ni za kakve poklone). Kad sam pogledala ka stolu – kao u zatvoru – cjepaju se koverte, tu su dvije žene od kojih je jedna moja svekrva koja broji pare?! SVEKRVA BROJI MLADENAČKE PARE! Na šta to liči! Vidjela sam ga da sjedi za stolom u sali i pomislih loše mu je jer je popio.

Ubrzo prilazim stolu za kojim sjedi suprug sa svojom majkom i menadžerkom koja kaže “u redu je, hvala Vam”. Upitam supruga šta je u redu? Kaže plaćena je svadba. (Pošto se prije svadbe davao samo avans u iznosu od 500 eura, ostatak naplate svadbe po završetku). Upitam kako je plaćena svadba, pa torbica mu je za svadbenim stolom! Kaže mi “pa prebrojao sam ja pare sa kevom”. Svadbene pare, poklon od gostiju, mladoženja broji sa svojom majkom! Gdje ste i kada ste to čuli?! Samo sam onako izbezumljeno promrmljala “Ne mogu da vjerujem”, okrenula sam se i otišla na drugi kraj sale kod drugarice.

Prvu bračnu noć sam preplakala

Konobari torte pakuju da mladenci nose sa sobom kući. Vidim od supruga nevjenčana snaha izlazi iz sale i nosi tortu. Ja opet u šoku – ne znam je l’ da vrištim ili da plačem … Sve što su mogli da uzmu uzeli su. Prvu bračnu noć sam preplakala i znala sam da sam danas upoznala svog pravog supruga umišljenog i dodvorenog društvu. Kojeg da sam poznavala takvog, ne bih se udala za njega. Gluma je čudo i ljudi super glume, ali maske padnu uvijek! Koliko smo para tada dobili ni dan-danas ne znam! Problemi u braku su počeli od prvog dana svadbe. Suprug me je ostavljao, odlazio kod majke i sa društvom. Psihički me je ubijao svakim danom sve više – dođe s posla, izviče se “mala plata, ne valja država”!

Izbacio me sa malom bebom

Ništa mu ne valja, neće ovakav život, neće kavez … Onda ode i nema ga do u duboko u noć. A ja sama sa malom bebom. Jedne noći je pretjerao – došao je iz izlaska, izbacio nas je iz stana, gdje smo dotad živjeli kao podstanari. Prijavila sam ga policiiji i od te noći opet počinje druga vrsta psihičkog nasilja njegova nepojavljivanja pred Socijalnom službom, vrijeđanja mene …  Ovo dok sam pisala ponovo sam se vratila u to vrijeme i baš sam se iznervirala, nisam se nesto olakšala, ali bitno je da se čuje svačija priča i da mlade djevojke ne vjeruju u samo što im se obećava, nego neka vide djela uvijek svaki put pažnja i dobra djela. Nije sve u parama, ali ne plaćaju se računi i ne živi se od ljubavi. A i nije normalno momak od 30 godina da sluša majku šta mu kaže, šta se oženio uopšte, da bi bježao kod majke?! Prvo skoči pa reci hop. Moja priča je takva – udala sam se iz ljubavi i loše sam prošla. I danas sam samohrana majka, koja je u šoku ko je osoba koja joj je bila bivši supružnik. Čekam konačnu odluku – razvod suda.

Izvor: informer.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti