Tuzla postaje nova baza Wizz Air kompanije

Tuzlanski aerodrom postaje baza niskotarifne aviokompanije Wizz Air nakon što je danas potpisan petogodišnji Ugovor o aerodromskim uslugama između Međunarodnog aerodroma Tuzla i Wizz Air Hungary Kft. To znači da će od početka juna 2015. godine biti implementirana nadogradnja prilaznih svjetala na stazi aerodroma čime će se on svrstati u red najsigurnijih u regionu u uslovima smajene vidljivosti. Ujedno će biti razmješten i nov avion Airbus A320 u Tuzlu čime će se naš grad upisati u listu baza Wizz Air-a kao 19. član što osim novih linija znači i niz drugih benefita za Tuzlanski kanton i našu zemlju.

“Međunarodni aerodrom u Tuzli se obavezao da će raditi u dvije smjene od 6.00 do 23.00 sata čime postojećih broj zaposlenih neće biti dovoljan te će se ići na dodatna zapošljavanja već od februara 2015. godine kako bi adekvatno odgovorili potrebama u junu”, kazao je direktor tuzlanskog aerodroma Rifat Karasalihović navodeći da se očekuje i indirektno angažovanje novih radnih snaga kako bi se putnicima obezbjedila najbolja moguća usluga.

Uz dosada prevezenih 180.000 putnika i postojećih pet linija u četiri zemlje, Wizz Air uvodi i dodatne četiri čime se pristupačno putovanje u zemlje Evrope dodatno približava građanima.

“Letovi za nove rute kreću od 26. juna 2015.godine i očekujemo da će se to odraziti na ekonomski napredak Bosne i Hercegovine i dodatnu povezanost porodica koje žive u ovde i u dijaspori”, kazao je komercijalni menadžer Wizz Air Hungary Kft Gyorgy Abran uz napomenu da su karte već od danas u prodaji.

Vlada Tuzlanskog kantona se obavezala da će izvršiti neophodna kapitalna ulaganja kako bi podržala razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla koji bi od 2017. godine mogao biti samoodrživ.

wizz1

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti