Trikovi bivšeg FBI agenta o tome kako da postaneš atraktivan

Bivši agent FBI-a, dr. Jack Schafer napisao je knjigu o stvarnim zakonima privlačnosti. Njegova knjiga “Like Switch: Vodič koji utiče, privlači i osvaja ljude” opisuje savjete i trikove o tome kako stvoriti privlačnost i povjerenje u vas. Navodno su njegove metode korištene od strane američke obavještajne službe posljednjih 20 godina.

Blago nakrivi glavu

fbi1

Ovo je jedna od prirodnih reakcija kada povjeruješ nekome. Žene je koriste više od muškaraca. Metoda koja je slična ovom načinu svojstvena je muškarcima, ali je obrnuta. Muškarci izravnavaju glavu u poslu kako bi naglasili dominaciju. I u neformalnoj komunikaciji, nagib glave na stranu znak je povjerenja koji se takođe može vidjeti u ponašanju životinja. Bok vrata je vaša najranjivija tačka. Tamo je jugularna vena. A ako ga izlažete, to znači da imate povjerenja u tu osobu.

Vježbaj sa obrvama

Podignute obrve znače da niste bezopasni ali ne želite prikazivati nikakvu agresiju. Naš mozak prepoznaje i percipira takve ljude kao ugodne u komunikaciji. Ako stvarno volite neku osobu, pokušajte malo podignuti obrve.

Nemojte pokušavati održavati dugi kontakt s očima dok ste igrali sa svojim obrvama. Takođe, nemojte se namrštiti ili pogledati nekoga kao da ih procjenjujete.

Osmijehnite se svojim očima!

Kada vaš mozak prepozna iskren osmijeh, učinit će da se takođe nasmješite. To stvara osjećaj radosti i stvaranje endorfina. Ako se osjećate dobro dok provodite vrijeme s nekim, to ćete željeti vidjeti češće.

Zaboravite na “Nema na čemu”

fbi2

Izbrisati “Nema na čemu” iz vašeg vokabulara. Trebali biste reći: “Mislim da biste učinili istu stvar”.

Nemojte se ustručavati ako osjećate potrebu tražiti malu uslugu ili savjete.

Napravi neke greške

Napravite očitu grešku tokom razgovora. Neka vas osoba s kojom razgovarate ispravi. To će toj osobi staviti do znanja da ste takođe osoba od mesa i kostiju i da se greške neće smatrati velikim previdom. To je takođe i zakon sličnosti. Oboje griješite, imate nešto zajedničko i to bi vas moglo približiti.

Formula prijateljstva

Blizina – To je psihološka udaljenost između ljudi. Trebali biste zadržati neku značajnu razinu udobnosti i sigurnosti u komunikaciji da biste dobili taj izgled blizine.

Frekvencija je običan broj kontakata i interakcija. Što više puta susretnete nekoga, to će vam se više približiti.

Trajanje je prirodno proporcionalno frekvenciji. Što duže ostanete s nekim, to ste mu bliži.

Intenzitet je sposobnost da zadovoljite potrebe te osobe. Ovdje se okupljaju svi oni zajednički interesi i želje. To je najvažniji aspekt “druženja” s nekim. Ako je intenzitet slab, ne uživate jedno s drugim.

Izvor: vedrastrana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti