TRAGEDIJA NA TRAGEDIJU: Jugoslovenska diva ima jednu od najtežih životnih priča

Život jedne od najcjenjenijih pjevačica na ovim prostorima počeo je tragedijom – njena majka preminula je manje od mjesec dana nakon što ju je rodila, a ona nikada nije saznala tačan uzrok majčine smrti.

– Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mjesec dana života kada je moja majka umrla poslije porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lijekova protiv sepse, i trovanja pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svjesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt – ispričala je Tereza Kesovija.

Godinu dana nakon smrti Terezine majke, njen otac oženio se mladom udovicom Jelom, koju život nije mazio. Jela je bila 10 godina starija od njenog oca, i nije mogla da ima djece, pa je Terezi i njenom starijem bratu pružila bezgraničnu ljubav.

Pjevačica je često isticala da su je i ona i njen brat Pero zvali i smatrali svojom majkom, kao i da djetinjstvo pamti kao najbezbrižniji period života.

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.

Nakon razvoda od prvog supruga, Tereza se udala za vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak.

Kap koja je prelila čašu bila je velika svađa u kojoj je Ronald u negativnom kontekstu pomenuo njenu pokojnu majku, a sve se završilo fizičkim obračunom, tj. udarcem od kojeg je Terezi pukao bubanj u uhu. Dok je sa prvim suprugom ostala u dobrim odnosima, poslije razvoda od Ronalda izjavila je da je njen drugi muž osvetoljubiv i da mu je bilo drago kada je ostala na ulici.

Još jedna velika tragedija koja je obilježila njen život dogodila se 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Njemačkoj saznala da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.

Za Terezu ovdje nije bio kraj nesrećama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice.

2010. godine čuvena pjevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.

– Sve nas prati prst sudbine. Činjenica je da sam došla do raznih zaključaka pišući autobiografiju. Odjednom sam počela otkrivati sebe u pojedinim pričama. Kad pišem o koncertu u okolini Černobila, završavam rečenicom “…još smo živi”. Živi smo, ali ja sam oštećena. Nije slučajno da sam dobila rak zbog kojeg mi je odstranjen bubreg i potom dva tumora u uhu, a niko u mojoj porodici nikad nije bio bolestan. Dođe mi da pomislim da je tome razlog taj odlazak u blizinu ozračenog mjesta. I najotporniji organizam morao je poput spužve upiti dio toga ili mi je tako lakše da prihvatim sve što mi se događalo. U knjizi sam, poslije poglavlja u majčinoj smrti, opisala i tatinu priču, a onda i priču moje druge mame Jele. Zvali smo je mamom jer to je i bila. Sve tri priče najtoplije su i najemotivnije u cijeloj autobiografiji. To je priča o životu, o ljubavi koja ti vlaži oči i zbog koje, svaki put kad je pročitaš, osjetiš iste trnce – izjavila je Tereza u jednom intervjuu.

Tereza danas ima 81 godinu i ne udastaje od života, već ga živi punim plućima. Ona je čak prošle godine uhvaćena kako vesla, što je mnoge oduševilo.

Izvor: expresstabloid.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti