Top 5 ljubavnih filmova rađenih po istinitim događajima

Ove filmove sigurno volite, a da li znate da su baš oni nastali na osnovu istinitih događaja? Život piše najbolje romane i stvara filmske ljubavne zaplete.

fore1

The Theory of Everything (2014)

Film o čuvenom аstrofizičаru Stephenu Hawkingu i njegovoj ljubavi. Dvoje ljudi prolaze kroz životne probleme uz pomoć ljubаvi. Film zаsnovаn nа memoаrimа Jane Hawking Putovаnje do beskonаčnosti – Moj život sа Stephenom.

Stephen u 21. godini sаznаje dа boluje od bolesti motornog neuronа kojа će nаpаsti njegove udove i sposobnosti što će uzrokovаti limitirаne pokrete i govor i oduzeće mu život zа dvije godine.

Njegova ljubav iz studentskih dana ga ne napušta bez obzira na okolnosti. I dok se njegovo tijelo suočаvаlo sa ogrаničenjimа, njegov um je nastavio dа istrаžuje krаjnje grаnice teorijske fizike.

Ovo je prelijepa priča o pravoj ljubavi za cijeli život. Njih dvoje prkose nemogućim šаnsаmа i granicama.

The Vow (2012)

fore2

Novopečeni bračni par doživljava saobraćajnu nesreću u kojoj mlada žena zavšava u komi. Nakon buđenja sa ozbiljnim gubitkom pamćenja, njen muž pokušava da ponovo osvoji njeno srce.

Zasnovan na istinitoj priči Kim i Krickitta Carpentera, radnja prati Page i Lea, mladi bračni par koji doživljava saobrćajnu nesreću u kojoj Page, usljed moždane traume, zaboravlja svog muža i njihov brak.

Vodeći se zavjetom “Dok nas smrt ne rastavi” on će dati sve od sebe da sačuva ženu koju voli.

The Edge of Love (2008)

fore3

Ova interesantna priča istražuje boemski podzemni svijet ratom rastrzanog Londona i složene priče dva para čiji životi i ljubavi postaju opasno isprepleteni.

“The Edge Of Love” je ljubavna drama Johna Mayburyja o velškom pjesniku Dilanu Thomasu i njegovom ljubavnom trouglu.

Becoming Jane (2007)

fore4

Jane Austin je željela da se uda iz ljubavi, ali se njeni roditelji nisu slagali. Bili su prezauzeti traženjem odgovarajućeg muža za nju kako bi joj osigurali društveni status i sve ono što on nosi, novac, uticaj i moć.  Ona se sa 20 godina zaljubila u Thomasa Lefroya.

“Becoming Jane” opisuje ljubav u mladom životu Jane Austin. Ovo je priča o ljubavi, romantici, intrigama i dužnosti, koja obuhvata novac, porodicu i prijateljstvo. Priča dotiče dobrotu, veličinu i ingenioznost.

The Notebook (2004)

fore5

Priča o ljubavi za cijeli život, od mladosti do posljednjeg dana. Dirljiva priča o tome kako jedna ljubav prolazi kroz razna iskušenja kao što su rat, bolesti, ljubomora …

Uz ovaj film ćete sigurno i zaplakati, a s obzirom na to da se nalazi na listi ljubavnih filmova po istinitom događaju vidjećete kroz šta sve ljubav mora da prođe da bi postala i ostala za sva vremena.

Izvor: luftika.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti