TITOV OMILJENI VIC JE BIO ZABRANJEN! Jednom ga je ispričao Rusima, ali njima nije bilo do smijeha, uopšte

Sa druge strane, i Tito je volio da priča viceve, a jedan mu je bio naročito drag, posebno nakon razlaza sa Sovjetima i Staljinom.

Mnogi su “zaglavili” Golom otoku zbog pričanja “nepodobnih” političkih viceva u Titovoj Jugoslaviji, ali postojao je jedan koji je i sam maršal jako volio da priča … naročito Rusima.

Josip Broz Tito važio je za čovjeka koji ima dobar smisao za humor, voli da se smije i šali, pa čak i na svoj račun. O ovome je naročito govorio legendarni Velimir Bata Živojnović koji je Brozu bio omiljeni domaći glumac i koji je sa Titom proveo mnoge vesele dane i kafanske noći.

Bata je posle pričao kako je Tito tražio da sluša viceve o sebi, naročito one “zabranjene” – one koji bi, ispričani izvan rezidencije predsjednika značili “ljetovanje na Golom otoku”.

Sa druge strane, i Tito je volio da priča viceve, a jedan mu je bio naročito drag, posebno nakon razlaza sa Sovjetima i Staljinom.

Pričaju trojica logoraša u nekom ruskom gulagu.

–  Ja sam osuđen jer sam hvalio druga Popova – priča prvi.

– A ja sam zaglavio što sam kritikovao druga Popova – žali se drugi.

– A koji je tvoj grijeh? – pitaju trećeg.

– Ja sam drug Popov – odgovori ovaj.

Priča kaže da je Tito ovaj vic jednom prilikom ispričao i samom Nikiti Hruščovu, predsjedniku Sovjetskog Saveza. Da li je ovome bilo smiješno, nije poznato.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti