Tajna žena saudijskog kralja bila je hrišćanka – tri puta je morala ABORTIRATI!

Tajna žena pokojnog kralja Saudijske Arabije dobila je 40 miliona dolara odštete nakon što je sudija u Londonu odlučio da ona ima pravo na novac koji joj je obećan za zataškavanje njihove veze u javnosti.

zena1

Sedamdesetjednogodišnja Janan Harb imala je samo 19 godina kad se navodno u tajnoj ceremoniji udala za tada budućeg kralja Fahda. On joj je rekao da se ne smije znati da je oženio djevojku iz hrišćanske porodice, iako se ona preobratila na Islam prije vjenčanja.

Harb takođe tvrdi da ju je kralj natjerao na tri abortusa.

Dvije godine nakon navodnog tajnog vjenčanja, Harb kaže da je protjerana iz zemlje, jer ju je kraljevska porodica optužila da je Fahda ‘navukla’ na metadon. Na sudu je priznala da je na taj progon gledala kao na razvod, pa se kasnije udala za još dvojicu muškaraca.

Sudija Peter Smith odlučio je da je Fahdovo prvobitno obećanje – da će se za svoju tajnu suprugu brinuti do kraja njenog života – i dalje na snazi, i u skladu s tim donio odluku o presudi.

Smith je takođe uvažio Harbin navod da je Fahdov sin, princ Abdul Aziz, došao u London dvije godine prije očeve smrti, 2003., kako bi obnovio očevo obećanje i ponudio joj je 18 miliona dolara da ne bi javno progovorila o njihovoj vezi, piše Daily Beast.

Princ Aziz priznaje da je njegov otac uplaćivao poveće svote Harb tokom godina, ali poriče da je navodni par ikad bio službeno u braku.

zena4

Harb je, naravno, oduševljena presudom. “Proteklih 12 godina sam proživljavala pravi pakao. Hvala Bogu na britanskom pravosuđu. Princ je želio da odem u Saudijsku Arabiju, gdje bi on mogao rukovoditi cijelim procesom, ali sada mi je laknulo. Jedino bi mi bilo draže da se pridržavao očevih želja … on je vrlo zločest.”

Vrlo je vjerovatno da je presuda išla u korist tužiteljke i zbog toga što princu Azizu nije dozvoljeno da u julu doleti u London i ispriča svoju stranu priče. Navodno mu je brat, kralj Salman, zabranio put kako se ne bi nastavio ‘medijski cirkus’.

Sudija je zbog toga naredio princu da uplati 38.000 dolara u dobrotvorne svrhe, zbog nepoštivanja suda, iako ga je nedolazak više koštao u obliku izrečene presude.

Sudija je dodao da smatra da je Harbino svjedočenje bilo uvjerljivo, čak i ako je njen motiv ‘neprivlačan’. Takođe je bio oštar u opisivanju njenog knjigovodstva, jer je, na primjer, proglasila bankrot 2008. godine, iako je 2001. dobila 7,7 miliona dolara od Saudijske kraljevske porodice.

Zbog svog raskošnog stila života brzo je ostala bez novca (130.000 dolara je izgubila kockajući).

Harb je objasnila da je održavala život na visokoj nozi, na kakav je navikla još dok ju je izdržavao kralj.

Između 1970. i 2001. godine, Harb je dobila desetine miliona dolara od kraljevske porodice, pa je vrlo vjerovatno da joj ni novi iznos neće dugo trajati.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti