Svjetski lideri su požurili da je vide svojim očima: Da li je prije 10-ak godina u pećini pronađena drevna letjelica?!

Priča, koja je sama po sebi bizarna i podsjeća na fantastiku, nije nova, ali se kao senzacija uporno vrti na internet stranicama i, kako se čini, interesovanje za nju ne smanjuje se prolaskom vremena.

Priča je lansirana krajem 2011. godine i vezuje se za tvrdnju da su najpoznatiji svjetski državnici u isto vrijeme ‘osjetili potrebu’ da posjete Afganistan – Vladimir Putin, Angela Merkel, Barrack Obama i David Cameron su redom otišli u ovu zemlju, dok je izuzetak bio tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji se već nalazio u posjeti Indiji, ali je nakon toga požurio da američkim vojnim avionom stigne u afganistansku ratnu zonu.

Šta je to što je navelo najmoćnije ljude svijeta i čelnike svjetskih sila da preduzmu ovakvo putovanje? Da li samo državnički poslovi i interesi i uobičajena problematika vezana za ovo politički i sigurnosno trusno područje ili je postojao i neki cilj o kojem javnost nije bila obavještena uobičajenim protokolarnim izvještajima?

Za okupljanje u Afganistanu, smatraju prije svega zagovornici “teorije zavjera”, među koje spada i Steve Quayle, poznati američki radio voditelj emisije “Od obale do obale” (From Coast to Coast) i autor brojnih izdanja o drevnim tehnologijama vanzemaljaca, morao je postojati neki mnogo jači razlog. A to je, ni manje-ni više, nego senzacionalno otkriće do kojeg su došli američki vojnici u jednoj od zabačenih pećina u afganistanskoj pustoši, svrstano pod oznaku “strogo povjerljivo”, ali su neki detalji priče ipak “procurili” u javnost. O tome šta se zaista dogodilo, nema, doduše, nikakvih potvrda, ni zvaničnih ni nezvaničnih, ali isto tako ni demantija, što daje krila raznim pretpostavkama, pa između ostalog i onoj da zapadne sile na tlu Afganistana, ali i Iraka, drevne Persije, u stvari tragaju za nečim mnogo vrednijim nego što su naftni i drugi resursi! Da li su u tome uspjeli, poslije ovog – ostaje da se nagađa.

Nestali u “vremenskom oknu”

U jednoj od uobičajenih terenskih misija u pustinji Afganistana, grupa vojnika krenula je da ispita pećinu na koju su usput naišli. Ono što su tamo vidjeli bila je leteća mašina, po svemu nalik onima koje se u drevnim indijskim epovima kao što su ‘Mahabharata’ i ‘Ramajana’ opisuju kao ‘vimane’. Istovremeno, ona je po obliku bila slična takozvanim “neidentifikovanim letećim objektima”, popularno nazvanim “leteći tanjiri”, koji se intenzivno viđaju širom svijeta, pogotovo od završetka Drugog svjetskog rata.

Kontroverzni i šturi izvještaji navode da su vojnici pokušali da je iznesu iz pećine, ali su naišli na ono što su upućeni prenosioci i interpretatori zbivanja nazvali “vremenskim oknom”, kojim je naprava bila zaštićena, i da je tom prilikom “najmanje osam američkih vojnika nestalo” – kako i gdje, nije opisano.

Ono što se još prenosi i što čitavom slučaju daje dodatnu dozu tajanstvenosti jeste tvrdnja da to nije bilo koja pećina u Afganistanu, nego upravo ona u kojoj je kao isposnik boravio čuveni prorok i filozof Zoroaster (Zaratustra ili Zaratuštra), osnivač religije zoroastrizma, za kojeg se pretpostavlja da je živio između 1200. i 1110. godine prije naše ere! Njegovo prisustvo u pećini, navodno, potvrđuju natpisi pronađeni u njoj!

Na ovome se izvještavanje o događaju završava i nema podataka ni o tome šta se dalje dogodilo sa napravom, niti šta je vojska poslije svega preduzela, ali tu tek počinje misterija. Prije svega, šta predstavlja “vremensko okno” – da li je u pitanju portal u druge svjetove, odnosno dimenzije i da li je njegova svrha da zaštiti letjelicu ili ona emituje određeno energetsko, gravitaciono ili radiotalasno polje, koje je bilo fatalno za neoprezne pripadnike američkih vojnih snaga?

Neki ovo polje povezuju sa čuvenim “Filadelfijskim eksperimentom” iz 1943. godine, kada su, prilikom pokušaja teleportacije broda, takođe nestali članovi posade.

Energetska barijera, dakle, koja je zaštitila “NLO” od američkih vojnika, mogla bi da ima višestruku namjenu – i kao vremenski portal koji ne dozvoljava pristup letjelici, ali i jedinstveno “polje sile” koje može po potrebi da se koristi i za pomjeranje i prenošenje veoma teških i masivnih objekata. U pitanju je, kako se vjeruje, antigravitaciono djelovanje, princip po kojem su funkcionisale i drevne indijske letjelice “vimane”.

Šta je ‘vimana’?

Proučivši oko pedeset opisa koji se mogu naći u ‘Mahabharati’, sir Desmond Lesley, pilot Britanske ratne avijacije za vrijeme Drugog svjetskog rata, rođak Winstona Churchilla i autor više knjiga o NLO-ima, zaključio je da su drevne “božanske kočije” koje se pominju u stvari vozila na antigravitacioni pogon i u isto vrijeme moćno oružje nalik nuklearnim bombama sa smrtonosnim zračenjem. Izvještaji o njihovom djelovanju u “Vedama” podudaraju se sa efektima atomskih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki.

‘Vimana’ je, prema ‘Mahabharati’, imala 12 lakata u prečniku (jedan lakat: 45,72 cm), i četiri velika točka. U ‘Ramajani’ se kaže da su bile kružnog ili cilindričnog oblika, sa dva sprata i sa “brodskim prozorima”. Što se tiče borbene gotovosti, osim “zasljepljujućih projektila”, epovi govore o smrtonosnom zraku, “svjetlosnom koplju”, koje bi, usmjereno na metu, istu u potpunosti uništavalo.

Da li je otkriveno “tajno oružje”?

“Povod američkog angažovanja u Iraku bila je navodna upotreba “oružja za masovno uništenje”, ali cilj je u stvari bilo otkrivanje antičkih tehnologija u zemlji kojom je hodao Gilgameš i da se na mjestima gdje su u prošlosti slijetali vanzemaljci dokopaju njihovog naoružanja. Ista potraga dešavala se i u Afganistanu”, ovu fantastičnu tvrdnju iznosi Steve Quayle, čovjek preko kojeg je priča o ‘vimani’ nađenoj u pećini dospjela u javnost.

Potvrdu za svoje pretpostavke Quayle nalazi i u podatku da je prilikom otkrića letjelice tadašnja državna sekretarka Hilary Clinton pozvala sve ambasadore na povjerljivi razgovor u Washington, a za vojnike koji su “nestali u vremenskom oknu” on sumnja da su zapravo uklonjeni kako ne bi objelodanili veliku tajnu onoga što naziva “Četvrtim Rajhom” misleći pri tom na Sjedinjene Američke Države.

S obzirom da je tehnologija vanzemaljaca služila ponajviše, čini se, u ratne svrhe, Quayle poredi američku potragu za “tajnim oružjem” sa onim čije je korištenje gotovo do poslednjeg dana rata najavljivala nacistička Nemačka. Hitlerovi naučnici, naime, uveliko su se bavili izučavanjem drevnih istočnih spisa, i nije isključeno da su bili na tragu primjene neke vrste ‘laghime’ – antigravitacione sile za pogon letjelica i da su stvorili tzv. ‘leteće tanjire’, ali nisu uspjeli da otkriće primjene kako bi preokrenuli tok rata u svoju korist. Može se samo zamisliti šta bi to značilo ako je tačno da su se Amerikanci u Afganistanu dokopali nečeg sličnog!

Izvor: treceoko.novosti.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti