OVO JE KUĆA KOJA KOŠTA 6.000 EURA: Riješite stambeno pitanje pametno i jeftino!

Nedavno je u Beogradu održan Međunarodni sajam građevinarstva. Montažne kuće bile su među najpristupačnijim izloženim projektima, a mogu se naći za cijenu od 6 hiljada eura i izgledaju izvanredno.

kucca6

Montažne kuće su jeftinije za 30 posto u odnosu na tradicionalne, pa se tako vikend kuća može napraviti za 6.040 eura ako je riječ o 31 kvadratu, a stambena kuća se gradi za 16.180 eura ako je riječ o 100 kvadrata.

Za 25 hiljada eura može se dobiti kuća po principu ‘ključ u ruke’ za četveročlanu porodicu, a po kvadratu u sivoj zoni za 180-200 eura.

– Montažne kuće su u svijetu veoma česte, a i kod nas su sve popularnije. Ekološke, tople, jeftine i kroz samo par dana useljive, a vijek materijala koji se koristi je 100 godina, pojasnio je jedan građevinac.

kuca2

Proizvođači su istakli i da su  montažne kuće puno fleksibilnije u odnosu na zidane te im poplave, olujni vjetrovi i zemljotresi ništa ne mogu.

Za vrijeme poplava u Obrenovcu (Srbija), voda nije odnijela nijedan montažni objekat, kako su izjavili iz jednog preduzeća, a u drugom su pojasnili da se pri gradnji koristi negorivi materijal, da se kuća ne bi urušila u slučaju požara.

kuca3

Kako proizvođači kažu, raste popularnost ovih kuća zato što sve češće mlađe generacije žele  da im domovi nose njihov lični pečat, pa imaju i opciju prema želji kupca uz tipske kuće.

– Klijent je nedavno želio da mu bude zidana samo jedna strana kuće, a ostale tri da budu u staklu, da pločice izabere sam kao i raspored prostorija i mi smo mu u susret izašli u svemu, ponosno kažu iz jedne firme.

Izvor: lifestyledom.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti