Svi se sjećaju fotografije na kojoj princeza Dajana pleše sa Travoltom: Šta se krije iza nje? (VIDEO)

Bila je to divna mlada žena, koja je plesala sa holivudskom zvijezdom. Ona je osjećala strahopoštovanje prema njemu, on prema njoj. Dvoje prelijepih mladih ljudi, bezbrižnih, koji plešu dok su oči cijelog svijeta uprte u njih

dajana5

Ljubitelji kraljevske porodice i pokojne princeze Dajane dobro se sjećaju trenutka kada je voljena princeza plesala sa poznatim glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući. Bilo je to u novembru 1985. godine, a neobični partneri bili su gosti tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana i prve dame Nancy Reagan.

On je nosio crno odijelo, a princeza je nosila tamnoplavu haljinu dizajnera Victora Edelsteina, dok je na vratu imala ogrlicu od safira i bisera. Ovaj stajling otada je postao simbol princeze Dajane.

– Postoje tri ikonske fotografije Dajane: u ovoj haljini, vjenčanici i “osvetničkoj haljini” – rekao je akcionar Kerry Taylor, govoreći o haljini bez ramena dizajnerke Chistine  Stambolian, koju je princeza nosila one noći kad je princ Charles javno priznao da je bio nevjeran.

Tamnoplava Edelstein haljina biće izložena na aukciji. Procjenjuje se da haljina vrijedi između 324.000 i 454.000 dolara.

– Posljednji put je prodata u istoj aukcijskoj kući za 311.000 dolara u martu 2013. godine britanskom kupcu koji je haljinu kupio kao poklon za svoju suprugu – rekao je Tejlor.

Vjeruje se da se interesovanje od tada samo pojačalo, ne samo zbog toga što je haljina pripadala Dajani, već zbog trenutka koji predstavlja.

– Bila je to divna mlada žena, koja je plesala sa holivudskom zvijezdom. Ona je osjećala strahopoštovanje prema njemu, on prema njoj. Dvoje prelijepih mladih ljudi, bezbrižnih, koji plešu dok su oči cijelog svijeta uprte u njih – dodao je Taylor.

Te noći, Dajana i Charles i dalje su izgledali kao da predstavljaju kraljevsku romansu iz bajke. To je postao jedan od najvažnijih trenutaka princeze Dajane u očima javnosti.

Travolta je kasnije rekao za ABC njuz da je to bio jedan od najboljih trenutaka u njegovom životu.

Nakon što su se Dajana i Charles razveli u avgustu 1996., princeza se odrekla glamura iz kraljevskog života i posvetila se humanitarnom radu.

U junu 1997. godine, dva mjeseca prije nego što je poginula u sudaru u Parizu, poklonila je 79 haljina koje će se prodati na aukciji u dobrotvorne svrhe – uključujući plavu plišanu haljinu Edelstein.

– Izuzetno sam sretna što drugi mogu da dijele radost jer sam ih ja nosila – rekla je tada princeza.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti