SVEMOĆNA BILJKA: Sprečava gotovo SVE bolesti, pa i RAK! OVDJE je možete naći!

Potraga za lijekovima trebalo bi da se usmjeri u šumu, jer u prirodi postoji preko pet miliona ljekovitih supstanci a svake godine se otkriva još prirodnih lijekova.

mk1

Sav novac za prikupljanje sredstava za liječenje raka, koji ide u džepove izvršnih direktora velikih farmaceutskih kuća, trebalo bi staviti u ruke prirodnjaka koji znaju gdje da traže, šta da traže i kako to da iskoriste.

Terapeutski efekat ljekovite biljke Mačija kandža za liječenje raka dojke, leukemije i raka pluća dobro je poznat u Južnoj Americi i brazilski naučnici su sproveli iscrpna istraživanja.

Međutim, u Americi se stotine miliona dolara troše na opasne metode detekcije poput mamografa koji često daju lažno pozitivno stanje i guraju ljude na nepotrebne hemoterapije i zračenje.

Budući da je naš imunološki sistem konstantno aktivan i da sprečava rak da se razvije, svi smo na neki način preživjeli ovu bolest. Imajući to na umu, moramo shvatiti da našem imunološkom sistemu treba pomoć koju dobija od prirodnih, sintetizovanih lijekova zemlje.

Mačija kandža lječila je rak i reumatoidni artritis još u 1920-im

Gotovo 100 godina, istraživači dokumentuju ljekovito djelovanje kore Mačije kandže na rak. Još u 1920-ima, njemački prirodnjak po imenu Arturo Brel, koji je radio u peruanskoj kišnoj šumi, tražio je nešto što bi moglo da pomogne njegovom reumatoidnom artritisu.

Dvije vrste kore Mačije kandže su imale ljekovito dejstvo na njegovo stanje – Uncaria tomentosa i Uncaria guianensis. Kora je djelovala zbog svog prirodnog, anti-upalnog dejstva.

Izliječen, dr Brel je odlučio da izvuče ekstrakt svom prijatelju kome je dijagnostikovan rak pluća, stadijum IV. On je tokom jedne godine pio čaj od Mačije kandže tri puta dnevno. Ova svakodnevna rutina je bila razlog zašto se njegov karcinom povukao i zauvijek nestao do kraja te godine!

Mačija kandža sprečava upalu koja pokreće bolesti

Istraživači su povezali upalu sa početkom proliferacije raka na nivou DNK. Ovaj uzrok se u modernim protokolima o liječenju uglavnom zanemaruje.

Naučnici su dugo znali da ekstrakt Mačije kandže indukuje smrt ćelija raka, ali sada otkrivaju precizne protivupalne mehanizme pomoću kojih se to događa.

Kada tijelo pokušava da ozdravi i održi homeostazu, pokreće se upalni odgovor. Toksini, koje u osnovi jedemo, dišemo i pijemo su uzročnici upale, jer oni tjeraju tijelo u stanje koje zahtjeva liječenje. Ovaj upalni odgovor otvara puteve raka i hroničnih bolesti. Uključivanjem protivupalnih biljaka u ishranu, poput Mačije kandže, pomažemo imunološkom sistemu tokom upale i stresa.

Prema istraživanjima, Uncaria guianensis djeluje tako što “isključuje” proizvodnju alfa faktora nekroze tumora. To zaustavlja upalu. Mačija kandža takođe zaustavlja nuklearni faktor-kappa beta, koji je takođe inflamatorni prekidač koji inicira rak i druge bolesti.

Mačija kandža utiče na adenin i inhibira nukleotid prisutan u DNK ćelijama raka

Za one koji su ubijeđeni da treba da se podvrgnu hemoterapiji ili zračenju, nije sve izgubljeno. U stvari, pokazalo se da Mačija kandža povećava broj T-ćelija čak i poslije hemoterapije, pomažući zdravom oporavku ćelija koje su moderne medicine oštetile.

Tokom 2016. godine, istraživački tim sa Saveznog univerziteta Santa Marija u Brazilu, otkrio je tačan efekat koji Uncaria tomentosa ima na ćelije raka dojke. Ekstrakt Mačije kandže imao je značajan uticaj na adenin, nukleotid koji je osnova DNK ćelija raka.

Njihova istraživanja potvrdila su istraživanja iz Australije iz 2006. godine, koja su pokazala kako alkaloidi u kori Mačije kandže inhibiraju rast ćelija leukemije. U to vrijeme taj efekat nije bio shvaćen, ali sada istraživači razumiju precizan mehanizam.

Ako je upala korijen bolesti, onda je Mačija kandža jedna od bezbroj ljekovitih prirodnih biljaka koje mogu da je zaustave.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti