‘Sve smo mogli mi …’: Održan koncert za pomoć Jadranki Stojaković

U kulturnom centru Banski dvor u Banja Luci sinoć je održan humanitarni koncert za proslavljenu kantautorku Jadranku Stojaković na kojem su nastupili njeni prijatelji, pjevači iz BiH i regiona: Željko Joksimović, Haris Džinović, Jelena Tomašević, Romana, Maja Tatić, Iva Ćurić i Marko Bošnjak, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi posjetioci koncerta dobili su broj računa u banci na koji mogu uplatiti novac za liječenje Jadranke Stojaković koja boluje od Aminotrofične lateralne skleroze (ALS).

jadranka1

“Nadamo se, Bože zdravlja, sa našim doprinosom i sa našom organizacijom da ćemo pokušati da pomognemo Jadranki da bolest usporimo, da sačekamo taj japanski lek koji je pronađen nedavno. Nadamo se najbolje, zato smo i tu”, kazao je Joksimović i dodao da je cilj osnivanje fondacije Jadranka Stojaković, što je u završnoj fazi.

Većina izvođača, osim svojih, izvela je i po jednu pjesmu Jadranke Stojaković. Marko Bošnjak, dječak koji se takmiči u show programu Pinkove zvezdice izazvao je velike ovacije izvođenjem njene pjesme Što te nemakoja je uvrštena u deset najboljih etno-pjesama u svijetu.

Haris Džinović nakon nastupa izjavio je da je publika bila fantastična, a da je čitav koncert bio jako emotivan. Rekao je da je od svih izvođača najduže poznaje, da večerašnji gest nije mnogo, ali je od srca. Na pitanje koja mu je prva asocijacija na Jadranku Stojaković, rekao je “žena s gitarom”.

“Ona je svirala usnu harmoniku, sama je izlazila bez benda, sa svojom gitarom, nije to lako. Kada drugi izađu na nekadašnjim šlagerima sezone, Opatijskim festivalima i gdje sve nije učestvovala na jugoslovenskim velikim festivalima”, kazao je Džinović i dodao da je ona to znala vrlo “šmekerski odraditi”.

jadranka2

“Svrha svega je da skupimo ozbiljnu svotu novca i da se sva ta pomagala i neke stvari koje će joj trebati u bližoj budućnosti mogu nabaviti”, dodala je Maja Tatić.

Jelena Tomašević, koja je je otpjevala Sve smo mogli mi, prenijela je publici Jadrankine pozdrave. Govoreći o posjeti kantautorki istakla je da je Jadranka “toliko živa u pogledu, toliko lepa u licu”.

Zdravstveno stanje Jadranke Stojaković izuzetno je teško, zbog čega nije mogla prisustvovati koncertu. Izvođači su je prije nastupa posjetili u Socijalno-gerijatrijskom centru “Ivan Pavao Drugi” u Banja Luci.

U pauzama između nastupa izvođača glumica Miljka Brđanin Babić čitala je dijelove knjige Boje zvuka” o životu, sjećanjima i razmišljanjima ove umjetnice. Autor knjige je Jadranka, a Milka Čeremidžić zabilježila je njene priče po povratku iz Japana u Banjaluku. Prihod od prodaje knjige takođe ide na liječenje Jadranke Stojaković. Organizatori večerašnjeg koncerta naveli su da je broj računa u Unikredit banci za pomoć Jadranki Stojaković 3383 5025 00000 394, a poziv na broj 401 998 980 05.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti