“Sve dok te bude imalo”: U Vijećnici završeno snimanje novog spota Dine Merlina

Dok se publika u BiH i susjednim zemljama priprema za ljetne koncertne spektakle Dine Merlina u Areni Pula (28.7), na Tvrđavi Ostrožac u Cazinu (31.7), u Ulcinju (5.8) i Strumici (13.8) te drugim destinacijama u regionu, produkcijska ekipa DDP na čelu s Harisom Dubicom će uskoro obradovati javnost novim videospotom za pjesmu Sve dok te bude imalo.

dm1

Iz menadžmenta Dine Merlina potvrđeno je da je snimanje posljednjih scena nedavno završeno u sarajevskoj Vijećnici te da će novi videospot jako brzo ugledati svjetlo dana.

Sve dok te bude imalo jedna je od najzapaženijih pjesama na posljednjem albumu Hotel Nacional  koji je prije tačno tri godine ušao u historiju kao prvi album nekog umjetnika iz regiona koji je dospio na prestižnu Billboard World Albums top listu.

Videospot za nju sniman je punih godinu dana, a da će Dino Merlin posljednjim projektom publici prirediti pravu vizuelnu poslasticu nagovještava lista saradnika koja uključuje bh. režiserski dvojac s adresama u Švicarskoj i Njemačkoj – Haris Dubica i Edvin Mulalić, talentovani mladi kinematograf i Dubicin dugogodišnji saradnik.

dm2

Fotografiju koju potpisuje Admir Švrakić u raskošnoj postprodukciji obogatili su grafički dizajner Zahid Lagumdžić i korežiser Edvin Mulalić tehnikom paralaxa ili tzv. 2.5D pomoću kojeg slike autora Safeta Hadžimusića naizgled ožive stvarajući dojam da protagonista lebdi u oblacima ili stoji na vodi. Osim Dine, glavne uloge u spotu tumače mlade i talentovane nade bh. glumačkog neba Armin Omerović i Aida Bukva.

Svjetska turneja Hotel Nacional koja je započeta po izlasku albuma 2014. godine do sada je posjetila blizu 70 gradova i ugostila preko pola miliona posjetilaca. Sve datume turneje Hotel Nacional možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti