Stvari koje trebate prestati raditi prije četrdesete

Četrdesete možda jesu nove tridesete, no svejedno bi se trebalo malo zamisliti i prestati raditi neke stvari koje štete vašem organizmu

40s

Uglavnom, ulaskom u četrdesete, gospodo, riješimo se sljedećih navika:

Prestanak ishrane u Fast-food restoranima ili kioscima

Kad pomislite da za istu cijenu kući možete složiti potpuno zdrav znatno ukusniji obrok, odbacivanje fast fooda neće biti problem. Naravno pokoje čašćenje s vremena na vrijeme neće nanijeti previše štete.

Oni koji puše, prestanite s pušenjem, bilo čega

Duhan, trava, e-cigareta, spice ili bilo šta, a što se uvlači dimom, prestanite. Doduše u tridesete mnogi ulaze s cigaretom, ali pušenje više nije užitak već postaje svojevrsno trovanje.

Masovnijim igranjem ili igranjem videoigara općenito

Eh sad, šta je masovno? Video igra može biti nekome poput povremenog pušenja trave – svakih mjesec dana ili sedam dana jedan reset za novi nastavak. Na kraju krajeva i računar jednom sedmično treba restartovati.

Život s roditeljima

Ako idete prema četrdesetima i još uvijek živite s roditeljima ili ste ovisni o njima, krajnje je vrijeme da odrastete. Osim ako ste sin nekog “poznatog poduzetnika”.

Opijanja po kafićima i/ili restoranima

Čašica viskija ili pokoje zanatsko pivce po izlasku je maksimum. Organizam stari i svakako ne može ni podnijeti one količine alkohola koje su se mogle slijevati nekada u dvadesetima. Stoga, riješite se opijanja, glasnih i razuzdanih izlazaka. Vremena su to kada se ekipa nađe srijedom, popije tri četiri piva i ode kući porodicama u kasnijim noćnim satima (to je oko 23 sata). Vikende ionako provode penzionerski ili gamerski.

Ne posjedovanja kožnog novčanika ili kožnog kaiša

Bez obzira na ostatak odjeće i stila, bez obzira na to što možda nikad ni nećete nositi ova dva kožna komada asesoara posjedovanje istih neka bude obaveza.

Biti površni i neozbiljni u vezi/vezama

Ako nismo baš neki porodični ljudi, onda neka nam barem veze budu ozbiljnije i sukladne godinama.

Izvor: gentleman.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti