STIŽE LEDENI TALAS SA ARKTIKA OVOG VIKENDA: Evropa i Balkan će se SMRZAVATI u maju, a biće i SNIJEGA

Tokom ovog vikenda veći dio Evrope zahvatiće talas izuzetno hladanog arktičkog vazduha koji će se zadržati sve do srijede.

vremenska2

Hladna masa arktičkog vazduha pogodiće tokom vikenda veći dio Evrope, javlja Severe Weather Europe. Potencijalno opasan obrazac biće uspostavljen širom Evrope sa snažnim gornjim dijelom iznad Arktičke regije i Atlantskog okeana, što će da rezultira snažnim strujanjem izuzetno hladnog arktičkog vazduha na jugu preko zapadne i centralne Evrope.

Postoji mogućnost da će na nekim područjima pasti i snijeg, s obzirom na to da će se arktička masa proširiti preko Alpa prema sjevernom Mediteranu i sjevernom Balkanskom poluostrvu uz jak hladni front.

Meteorolozi najavljuju na području regiona hladnije vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Sudeći prema dugoročnoj prognozi skoro čitav mjesec pred nama biće takav.

U nedjelju u nižim predjelima pašće i grad, dok će na planinama biti snijega.

Kako najavljuju meteorolozi još ćemo sačekati na proljetne dane, a u ponedjeljak će živa u termometru pasti i ispod 12 stepeni.

Minimalna prosječna dnevna temperatura tokom maja biće oko 12 stepeni, a ponegdje i ispod 10 stepeni, a biće čak 19 kišnih dana. Pred kraj mjeseca očekuje se porast dnevnih temperatura, pa će se živa popeti do 28. podeoka na celzijusovoj skali.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti