Šta znači biti tata?

Za komičare se zna da su uglavnom bez dlake na jeziku. A ova trojica su se pokazali baš takvima kada su ih pitali o tome šta za njih znači biti tata.

Louis C.K.

“Budi tata. Nemoj biti “mamin pomoćnik”. To je deprimirajuće, samo čekaš na nju da ti napravi popis, hodaš okolo kroz trgovinu buljiš u njega, a na kraju ipak uzmeš mobitel i zovneš kako bi bio siguran da si kupio pravu stvar. Budi čovjek. Napravi vlastiti popis. Biti tata je vještina koju mnogi nikad ne koristite kod kuće. Pa zar ćeš voditi najvažnije poslove u firmi, a da ne možeš obući i nahraniti 4-godišnje dijete? Provodi vrijeme sa svojom djecom i sam otkrij šta im je potrebno. To ti ne oduzima muškost; to ti je daje. Ja sam to napravio. Provodim više vremena sa svojom djecom. I saznao sam da sam prilično loš otac. Pravim puno grešaka i katkad ne znam šta radim. Ali moja djeca me vole. A da znaš samo kako je to dobro!”

Chris Rock

“Kad čujem ljude dok govore da ne znaju kako sve stižu ili da za svoju djecu čine velike žrtve, gledam ih kao da su ludi, jer ‘žrtva’ sugeriše da postoji nešto bolje za uraditi nego biti sa svojom djecom.”

Mike Myers

“Imati dijete je kao da vam je 12 godina i prvi put ste se zaljubili, ali to činite iznova svaki dan.”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti