Šta muškarci ne vole kod žena

Možda u velikoj mjeri prigovaramo muškarcima da dvostruko mjere svoje ponašanje i sebi dozvole određeno ponašanje, a kada to radi njihova partnerica smeta im to. No mi smo istražili stvari koje čine žene, a muškarci ih ne odobravaju.

Očekuju da muško priđe prvi

Mnoge djevojke su ovo uzele zdravo za gotovo i smatraju da one ne trebaju prići muškarcu. One igraju na kartu neodoljivosti i odbijaju svakoga ko im se ne sviđa. Ukoliko im muškarac priđe prvi njihov ego raste još više.

Zezanje oko odjeće

Mnogi muškarci se ne razumiju u modu i ne pridodaju preveliku važnost odjeći. Zbog toga se i neće uvrijediti toliko kada ih partnerka zeza za odjevnu kombinaciju. No ukoliko se njezin izbor koristi u šali to neće dobro proći i biti će povod za svađu, pozivat će se na povređene osjećaje i drugo.

Glumljenje neznanja

Mnoge žene se prave glupe oko nekih banalnih stvari očekujući da im muškarac nešto napravi iako su sasvim sposobne i same to odraditi. One zapravo očekuju da bi takve stvari muškarci trebali činiti. No kada je obrnutna situacija, ljute se i govore da muškarac to može i sam i zašto sad nju gnjavi.

Glavobolja

Glavni razlog za izbjeći seks je glavobolja. No i druge izlike su rado korištene kada treba izbjeći seks. Muškarci to ne vole jer jednostavan i iskren razgovor o tome zašto im se ne da voditi ljubav bi bio puno bolji od odbijanja sa izgovorom. Da je situacija obrnuta mnoge žene bi se naljutile i izazvale svađu, a muškarci jednostavno prešute.

Manipulisanje seksom

Ovo se nadovezuje na prethodno. Manipulisanje seksualnim odnosom radi dobijanja onoga šta žele žene često koriste. Ukoliko ga odbije on će učiniti sve šta može da joj se umili. No ako muškarac odbije ženu, ako se to ikada i dogodi, ona će se snaći sama.

Ljubomora

Ženska ljubomora se često doživljava znakom ljubavi prema muškarcu, no kada je muškarac ljubomoran, on je agresivan i posesivan.

Prešućivanje

Žena koja taji stvari od muškarca je tajanstvena i zanimljiva, no kada to radi muškarac on je lažljvac i prevarant.

Flertovanje s drugim muškarcima

Ukoliko žena flertuje s drugim muškarcima to je bezazleno i slatko, ona to ne doživljava kao ništa strašno. No kada je riječ o njezinom partneru, to je smrtni grijeh.

Izvor: savetnica.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti