Slavni glumac bez stida izjavio da žene treba šamarati ako zasluže

Slavni glumac je izazvao gnjev i bijes javnosti kada je ponovio svoj stari stav da žene treba šamarati i na taj način podržao nasilje.

markman1

Naime Sean Connery je devedesetih godina 20. vijeka šokirao javnost kada je pred kamerama poručio da “žene treba šamarati, ako je šamar zaslužen”. Nedavno je u razgovoru sa novinarkom jednog stranog lista ponovo pokrenuo tu temu.

“U prethodnim intervjuma zastupali ste tezu da nije najgora stvar na svijetu ošamariti ženu? I rekli ste da je ne treba udarati pesnicom, nego otvorenom šakom?”, pitala ga je u jednom trenu novinarka, a on je ponovo sve zaprepastio:

“Da. Nisam promijenio mišljenje. Uopšte”, rekao je Connery.

Javnost je oštro osudila njegove stavove, a društvene mreže su preplavili komentari u kojem ljudi navode da je sramno podržavati bilo kakav vid nasilja.

“Mislite da je dobro šamarati žene?”

– Ne, ne mislim da je dobro.

“Ali ne mislite da je to loše?”

– Ne, ne mislim da je loše. Mislim da zavisi od okolnosti, i od toga da li je zasluženo.

“Zasluženo? A šta je to zasluženo?”

– Pa, ako ste pokušali sve drugo, a žene su mnogo dobre u tome … Ne mogu da prestanu. Ako im date posljednju riječ, i one imaju posljednju riječ, ali one nastave … Žele to da kažu ponovo, i ponovo, i onda nastane provokativna situacija … Onda … Mislim da je apsolutno zasluženo”, rekao je Connery i ostavio milione u čudu.

Izvor: blic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti