Šefovi Pentagona: “NLO-i koje smo pronašli nisu napravljeni na Zemlji”

Pentagon ima tajnu jedinicu za istraživanje NLO, a uskoro će morati i da objavi ono što su u svom istraživanju otkrili.

Bivši direktor NLO programa i bivši vojno-obavještajni zvaničnik Luis Elizondo potvrdio je da on i još nekoliko bivših državnih zvaničnika i vladinih naučnika vjeruju kako su objekti neutvrđenog porijekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu.

Elizondo, koji je dao ostavku 2017. nakon 10 godina na čelu NLO programa, smatra da taj program više “neće morati da se sakriva u sjenkama” i da će “dobiti novu transparentnost”.

Podsjetimo, teorije o NLO-ima, koje su dosad uglavnom spadale u domen “alternativnog” i pseudonaučnog istraživanja, dobile su novi zamah i pažnju javnosti kad je Pentagon zvanično objavio nekoliko snimaka susreta američkih vojnih pilota s NLO-ima.

A te snimke još 2017. i 2018. objavila je američka kompanija “To The Stars Academy of Arts & Sciences”, koju je osnovao bivši član rock benda Blink-182 Tom DeLong, inače ljubitelj tzv. teorija zavjera.

Američka mornarica prošle godine je potvrdila njihovu autentičnost, ali i naglasila da nema saznanja o kakvim se tačno objektima radi. Zvaničnik mornarice rekao je tada kako mornarica ne vjeruje da se radi o vanzemaljskoj letjelici.

Bitno je pritom naglasiti da NLO ne označava nužno vanzemaljsku letjelicu, već naprosto letjelicu čija priroda i porijeklo nisu identifikovani – kao što im i samo ime kaže.

“Ostaci letjelica nisu sa Zemlje, nismo mogli sami da ih napravimo”

Bivši senator Harry Reid je takođe rekao kako vjeruje da su rušenja NLO-a možda već zabilježena i da bi ostaci tih letjelica, ako su pokupljeni, morali da se prouče.

“Nakon što sam proučio ovo, zaključio sam da postoje izvještaji – neki supstancijalni, neki ne – da vlada i privatni sektor imaju takve materijale u svom posjedu”, dodao je Reid.

“Ekstremno je bitno da se informacije o otkriću fizičkih materijala ili pronađenih vozila objave”, naglasio je bivši senator.

Nijedan takav ostatak srušene letelice nije javno predočen za nezavisnu analizu, a za neke metalne fragmente koji su pronađeni laboratorijska analiza je potvrdila da su ljudskog, ne vanzemaljskog porijekla, odnosno, proizvodnje.

Uz to, neki neobjašnjeni susreti s NLO-ima naknadno su dobili objašnjenja, a astrofizičari ističu da čak i nedostatak objašnjenja ne znači da se nužno, pa čak ni vjerovatno, radi o vanzemaljcima.

Međutim, Eric W. Davis, astrofizičar koji je radio kao podizvođač, a zatim kao konsultant za Pentagonov NLO program od 2007., utvrdio je da analiza nekih pronađenih materijala nije uspjela otkrije njihov izvor.

“Nismo sami mogli da ih napravimo”, zaključio je Davis.

U glasine oko NLO-a i vanzemaljaca uključio se i američki predsjednik Donald Trump, koji je u jednom intervjuu rekao da zna neke “vrlo zanimljive” stvari o Roswellu, gradu u Novom Meksiku koji je, prema takozvanim lovcima na NLO-e, prvo mjesto rušenja NLO-a.

Ipak, na pitanje hoće li objaviti te informacije, Trump je odgovorio: “Razmisliću o tome.”

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti